Lipstick (1)

Met deze tips blijft je lipstick de hele dag zitten

Het laatste wat je wil tijdens een belangrijk gesprek, een date of welke occasion dan ook, is je zorgen maken dat je lipstick ergens onderaan je kin zit. Enne, met deze tips hoeft dat ook niet, want zo maak je je lipstick long-lasting.

1. Prep + scrub

Verwijder dode cellen en velletjes, die ervoor zorgen dat de kleur blotchy en allesbehalve smooth op je lippen terechtkomt, met een lipscrub. Heb je die niet in huis, maar ben je toch in desperate need of een scrubje? Masseer je lippen dan met een zachte tandenborstel of maak je eigen lipscrub door wat suiker met een paar druppeltjes honing te mengen.

2. Love + care

Na al dat scrubben verdienen je lippen wel wat extra liefde. Breng je favo lippenbalsem aan en laat dit intrekken. Voor extra smooth lips breng je de lippenbalsem aan voor het slapengaan. Zo heeft het product de hele nacht om z’n werk te doen.

3. Line + fill

De profs gebruiken lipliner om ervoor te zorgen dat de lipstick niet uitloopt en minder snel vervaagt. De trick? Zoek een liner uit die bijna dezelfde kleur heeft als je lipstick en omlijn je lippen niet alleen, maar kleur ze ook in met het potlood. Wowing én lasting lips gegarandeerd.

Shoppen: de perfecte lipstickkleur bij jouw huidtype

4. Apply + blot

Op zoek naar een lipkleur die elke eet-kussessie overleeft? Ga dan voor een matte lip color. Heb je (ondanks stap 1&2) lippen die aan de droge kant zijn? Kies dan voor een lipstick die hydrateert. Glanzende lipsticks drogen over het algemeen minder snel je lippen uit. Om te zorgen dat je lipstick minder afgeeft, blot je je lippen na het aanbrengen van de kleur. Dit doe je door één of twee keer op een papiertje te happen.

Quiz: Welke make-up look past het beste bij jou?

5. Set + slay

Niet voor droge lippen, wel een gouden tip: fixeer je lipkleur met een settingpoeder. Leg een tissue op je lippen en breng hier overheen met een kwast wat poeder aan. Let wel op dat je niet te veel gebruikt, anders wordt je pout al snel cakey. Wil je niet. Zonde van al je harde werk.

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen