Haar

Muy importante: zó kom je achter de porositeit van jouw haar + tips

Porositewattes? Ja, dat is ook wat wij dachten toen we voor het eerst van deze term hoorden. Het zegt iets over het vochtbalans en de gezondheid van je lokken. Best important dus!

Porositeit

Als iemand het over ‘porositeit’ heeft, gaat het over de vochtopname van het haar. Hoge of lage porositeit geeft aan hoe goed het haar vocht kan verwerken en vasthouden. Als je vaak last heb van droog en pluizig haar, betekent dat misschien dat je poreus haar hebt en hoge porositeit. De vochtbalans van het haar is dan uit balans. Wanneer je haar vocht goed vasthoudt en het forever duurt totdat jouw haar droog is na een wasbeurt, heb je een lage porositeit.

Hoe weet ik of mijn haar hoge of lage porositeit is?

Waarschijnlijk kan je na bovenstaande uitleg al een beetje inschatten of jouw haar high or low porosity is. Als je haar droog, pluizig en snel droogt, heb je waarschijnlijk hoge porositeit. Als het lang nat blijft na het wassen, heb je een lage porositeit.

Ook is er een easy test om te kijken welk type porositeit jouw haar is. Dat werkt zo: leg een schone, droge haar in een glas water (het liefst nadat je je haar hebt gewassen, om te voorkomen dat er nog resten van haarproducten op zit). Zakt je haar binnen vijf minuten naar de bodem? Dan heb je poreus haar (hoge porositeit en beschadigd) en kan het wel wat extra love gebruiken. Blijft je haar drijven? Dan is het dus niet zo poreus.

Hoe verzorg ik mijn porosity type?

Als je weet welk type porositeit jouw haar is, kan je de juiste haarverzorgingsproducten kiezen die écht werken voor je lokken. Voor high porosity types is de verzorging belangrijk, omdat het haar beschadigd is. Dat betekent overigens niet dat iemand met laag poreus haar niets hoeft te doen. Daarvoor is voeding van belang.

Check ook: dít zijn de meest gemaakte fouten tijdens het wassen van haar

High porosity hair

Lee Stafford For The Love Of Curls Cleansing Shampoo For Waves, Curls And Coils

Milde sulfaat-vrije shampoo

Shampoos die heftig schuimen zijn fun, maar soms ook schadelijk, omdat ze de natuurlijke vette en oliën uit je haar zuigen. Zorg daarom voor een milde sulfaat-vrije shampoo!

SHOP

SheaMoisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Masque 340 grams:  Amazon.in: Beauty

Hydraterend haarmasker

Intense hydratatie en een moisturizend masker voor je haar is een must als je hoog poreus haar hebt.

SHOP

Shea Moisture - Manuka Honey & Yoghurt Hydrate + Repair Protein Power  Treatment (8oz)

Proteïne treatment

Ook als je geen krachtpatser wilt worden.

Check ook: Deze sheet masks geven je huid een boost

SHOP

Olaplex No.6 Bond Smoother Styling Crème 100ml Kopen? - JohnBeerens.com

Leave-in conditioner

Het voedt je haar en maakt het zijdezacht! Ook zorgt een goede leave-in voor een beschermend laagje wat helpt om vocht vast te houden. Als je liever een gewone conditioner gebruikt, kies er dan altijd een met reinigende eigenschappen.

SHOP

Low porosity hair

Schermafbeelding 2021 04 15 Om 15.45.27

Voedende shampoo

Voedende producten zijn superbelangrijk voor haar met low porosity! Het is dan niet droog, pluizig en oogt gezond. Deze shampoo van Shea Moisture is een grote TikTok trend. Het is vrij van stoffen als sulfaten en parabenen en is niet op dieren getest.

SHOP

Triple Brazilian Butter Hair Repair Treatment » online kopen | DOUGLAS

Voedend haarmasker

Een voedend masker met het beste van Brazilië!

SHOP

100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil » online kopen | DOUGLAS

Serum

Dit serum kan je voor zowel je huid als haar gebruiken. Win-win dus! Een goed serum voedt en ondersteunt gezond haar.

SHOP

Klorane droogshampoo brandnetel

Droogshampoo

Less is more, ook als het aankomt op het wassen van je haar. Gebruik daarom eens een droogshampoo in plaats van shampoo. In deze droogshampoo van Klorane is brandnetelextract het hoofdingrediënt en daardoor is ‘ie extra voedend voor je haar.

Check ook: 8x de beste en fijnste droogshampoo’s

SHOP

Bron: Andrelon, CG! #2| Beeld: Freepik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen