Parfum (3)

Nieuwe parfum kopen? Hier moet je op letten!

Gebruik jij altijd dezelfde parfum? Dan hoef je nooit na te denken over het luchtje dat jij koopt wanneer het flesje leeg is. Helaas komt het weleens voor dat bepaalde parfums uit de handel gehaald worden. Is dit met jouw parfum ook gebeurd? Of wil je gewoon een keer iets anders proberen? Wij vertellen je hier waar je rekening mee moet houden bij jouw zoektocht naar een nieuwe parfum.

Van welke geur houd jij?

Je bent ongetwijfeld weleens door een drogisterij of parfumwinkel gelopen. In dat geval hoeven we jou niet te vertellen dat parfums er in allerlei verschillende geuren zijn. Dit heb je zelf vast en zeker al ervaren. De meeste mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde geur. Zo houden vrouwen bijvoorbeeld van een zoete lucht. Je kunt ook voor een zoete herenparfum kiezen, maar deze parfums zijn ook verkrijgbaar met een sterke, kruidige geur. Voordat je op zoek gaat naar een nieuw luchtje, raden wij jou aan te bepalen welke geur jouw voorkeur heeft. Vind je het lastig? Bezoek dan een parfumwinkel en laat je hier voorlichten door één van de medewerkers. Een nieuwe parfum kiezen wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Eau de toilette of eau de parfum?

Weet jij inmiddels of je voor een zoete, kruidige of frisse parfum gaat? Dan ben je er nog niet. Nee, want ook binnen deze parfums zijn er weer verschillende gradaties. Zo kun jij bijvoorbeeld kiezen voor een eau de toilette of een eau de parfum. Zoek je een parfum die niet al te overheersend is? Kies van voor een eau de toilette. Dit is namelijk een lichtere variant van de eau de parfum. Nadeel hiervan is dat je deze lichtere versie wel minder goed en minder lang ruikt dan een eau de parfum. Denk hier dan ook goed over na voordat je beslist welke parfum het moet worden.

Test verschillende parfums

Steeds meer mensen kopen parfum op het internet. Dit is makkelijk, want je hoeft er de deur niet voor uit. Bovendien wordt het geurtje binnen de kortste keren bij jou thuis afgeleverd. Weet je al hoe de parfum ruikt? Dan kun jij deze zonder problemen online bestellen. Als je een nieuwe parfum zoekt, is dit niet zo verstandig. Waarom niet? Omdat je het risico loopt dat de geur van de parfum jou niet aanstaat. Je kunt hem thuis niet eerst testen, want hiervoor moet je de verpakking openen. Terugsturen is dan niet meer mogelijk. Bezoek daarom altijd eerst een winkel voordat je een keuze maakt. Hier werken ze namelijk vrijwel altijd met testers, waardoor jij zelf ervaart hoe de parfum ruikt. Bovendien kun je verschillende luchtjes testen. Hierdoor wordt het makkelijker om te bepalen wat de beste parfum voor jou is.

Prijs

De meest mensen die op zoek zijn naar een nieuwe parfum, kijken hierbij naar de prijs. Dat is begrijpelijk, want sommige luchtjes kosten flink wat geld. Bedenk je wel dat een goedkope parfum niet altijd de beste keuze is. Allereerst ruikt deze parfum minder sterk, waardoor het effect mogelijk al snel weer is verdwenen. Je verhelpt dit door meermaals per dag parfum op te spuiten. Nadeel is dat het flesje dan snel leeg is. Let daarom nooit te veel op de prijs. Op korte termijn betaal je veel voor een luchtje van een bekend merk, maar op de lange termijn ben je mogelijk goedkoper uit. Vind je parfum écht te duur? Koop dan deodorant. Deodorant ruikt weliswaar minder sterk, maar je verbloemt er in ieder geval vieze luchtjes, zoals zweet, mee wanneer jij het regelmatig gebruikt.

Beeld: Pexels

*Ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen