Stappen

Op deze manier haal je de 10.000 stappen ondanks quarantaine

Door de quarantaine is wandelen iets geworden wat veel mensen nu het liefste doen. Maar elke dag 10.000 stappen maken is niet altijd te behalen als je grotendeels van je dag binnen moet blijven. Met deze tips kun je gemakkelijk aan de 10.000 stappen komen!

Ga naar buiten

Okay, dit klink inderdaad een beetje schreef omdat we eigenlijk zoveel mogelijk binnen moeten zitten, maar een wandeling door het park, de duiden of het bos kan je wel helpen met het behalen van die 10.000 stappen. Het is natuurlijk wel bangelijk dat je dan op 1,5 meter afstand blijft van anderen en alleen naar buiten gaat. Even een frisse neus halen is sowieso goed voor je gezondheid, dus blijf niet de hele dag alleen maar binnen zitten.

Ga niet te snel

Hiermee bedoelen we niet je wandeltempo. In één keer 10.000 stappen halen terwijl je er normaal misschien maar zo’n 2.000 stappen per dag haalt, kan best zwaar zijn voor je lichaam. Bouw het langzaam op. Begin met 1.000 stappen op een dag, als je dit een week lang volhoudt kun je bijvoorbeeld de week erna 2.000 stappen zetten en ga zo maar verder. Doe het vooral op je eigen tempo! Als je er langer of sneller over doet/wil doen is dat helemaal prima.

Daag jezelf uit

Heb je de 10.000 stappen gehaald? Don’t stop! Ga voor een grotere uitdaging/zwaardere work-out. Probeer een paar kilometer te joggen.

Don’t stop

Als we straks weer allemaal meer wat meer uit ons huis mogen komen, moet het niet de bedoeling zijn dat je dan al het harde werk voor het behalen van je stappen zomaar weggooit. Probeer er een gewoonte van te maken. Loop in je pauze even een rondje buiten of pak de trap in plaats van de lift.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages
Bron: Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen