Slapen

Probeer deze bedtime routine eens uit om je nachtrust te verbeteren

Heb jij vaak moeite met in slaap vallen? Probeer deze bedtime routine eens uit!

2 uur voordat je gaat slapen

Dim de lampen in huis en leg je telefoon weg. Sounds lame, we know, maar het is geen verzinsel dat het licht van je telefoon je wakker houdt. Night shift aan? Top, dan heb je dat probleem al getackeld. Maar van alle prikkels die je krijgt van Insta, WhatsApp en Snap word je ook niet echt rustiger. Pak liever dat boek dat al zo lang op je nachtkastje ligt te wachten om gelezen te worden. Of ga in bad. Of allebei.

Check ook: Waarom je nooit gelijk op je telefoon moet kijken als je net wakker bent

1 uur voordat je gaat slapen

 • Als je toch tv was gaan kijken in plaats van badderen of een boek lezen, zet die dan nu uit.
 • Zorg dat het niet te warm of te koud is in je slaapkamer, tussen de 18 en 20 graden is perfect (check hier waarom je beter in een koude kamer kunt slapen)
 • Sprenkel een beetje lavendelolie op je kussen (de geur helpt tegen stress en verlengt je diepe slaap). Terwijl dat intrekt en weer een beetje vervliegt (zodat het straks niet te heftig ruikt), kun jij een yoga-oefeningetje doen en een kopje kamillethee drinken. Daarvan ontspant je lichaam.

Vlak voordat je gaat slapen

 • Zorg dat je kamer donker is, maar dat er natuurlijk morgenochtend nog wel een beetje natuurlijk licht naar binnen kan schijnen. Laat je gordijnen dus een kiertje open.
 • Draai je wekker om of leg je telefoon (die je overigens beter niet mee naar bed kunt nemen) ondersteboven, zodat je niet onrustig wordt van de tijd.

LEES OOK:

Bron: issue #11, 2018 | Beeld: Getty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Тимур
  Тимур
  Reactie: Er bestaan heel wat geruchten over wat goede slaap zou zijn. Deze podcast van SamenGezond zoekt uit wat daar van waar is en geeft een aantal handige tips voor een betere nachtrust.
  Beantwoorden
 • Алёна
  Алёна
  Reactie: Рад не рад, а на этом сайте практически постоянно самая животрепещущая различная информация
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen