Handen

Say goodbye tegen droge handen met deze tips

Omdat we allemaal massaal onze handen moeten wassen, heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat je handen steeds droger beginnen te worden. Met deze tips zorg je ervoor dat je handen heerlijk soft blijven.

1. Smeren, smeren en nog eens smeren

Het is altijd al belangrijk om je handen goed in te smeren met handcrème, maar nu nog meer! Leer jezelf aan dat je na elke handwas beurt je je handen even voorziet van een laagje crème. Er zijn veel verschillende varianten te koop, maar als je echt veel pijn aan de droge plekjes hebt, kun je de crèmes met parfum beter vermijden. Gebruik er dan liever eentje die speciaal is gemaakt voor kloven en andere pijnlijke plekjes. Het is bovendien altijd belangrijk dat je er eentje uitkiest die goed hydrateert!

Bijvoorbeeld deze van Vaseline, waar je ook nog eens sterkere nagels van krijgt.

handen

Vaseline handcrème €3,65 ETOS

2. Stay hydrated

Als je vanbinnen uitdroogt, zie je dat van buiten ook gelijk. Je hebt het waarschijnlijk al miljoenen keren gehoord: drink genoeg! En ook al komt het misschien inmiddels je neus uit, het is wel echt waar. Het beste is om elke dag zo’n 1,5 tot twee liter te drinken. Het klinkt misschien veel, maar het gaat sneller dan je denkt!

Al helemaal met een leuke waterfles. Stel je hebt er eentje van 0,5 liter, dan hoef je ‘m maar drie keer op een dag bij te vullen om aan die 1,5 liter te komen. Easypeasy!

3. Producten

De oorzaak van droge handen hoeft niet alleen bij het wassen ervan te liggen. Het kan ook zijn dat je producten gebruikt waar je handen niet goed tegen kunnen. Houd goed bij hoe je huid reageert iedere keer wanneer je een bepaalde zeep of handcrème gebruikt. Merk je dat je rode bultjes of andere irritaties krijgt of twijfel je? Wissel het product dan in voor een ander.

Is het koud buiten? Draag dan een paar handschoenen zodat je handen minder last hebben van de koude lucht.

Benieuwd hoe je je weerstand boost? Check het hier!

4. Nacht treatment

Vind je het niks om de hele dag handcrèmes te smeren waardoor je met gladde handen rondloopt? Smeer dan ‘s avonds voor het slapengaan een dikke laag crème op. Je kunt er zelfs voor kiezen om hier overheen een paar speciale handschoenen te dragen (die je online bij verschillende webshops kunt kopen) zodat de crème extra goed kan intrekken. Resultaat: babyzachte handjes.

Je hebt zelfs speciale handmaskers. Dit zijn handschoenen met de crème/serum er al in. Bijvoorbeeld deze van STARSKIN.

handen

STARSKIN handverzorging €10,45 DOUGLAS

5. Verzorg je nagelriemen

Het is waarschijnlijk niet iets waar je gelijk aan denkt als je je focust op je droge handen. Maar ook het verzorgen van je nagelriemen is een must. Gebruik een olie of handcrème en geef ook je nagelriemen even wat liefde.

Dit is hoe je je gellak zelf verwijderd!

6. Scrubben

Door een scrub te gebruiken verwijder je alle dode huidcellen en begin je simpelweg met een fresh start. Gebruik een milde scrub, een te grove scrub kan je huid namelijk alleen maar meer pijn doen. Gebruik na het scrubben een hydraterende crème zodat je huid extra gevoed wordt. Hello smooth hands!

handen

Handscrub €12,90 RITUALS…

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages & GIPHY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen