Shoppen: de perfecte lipstickkleur bij jouw huidtype

Je lipkleur kan je look maken of breken! Het is daarom super important dat je precies de goede kleur aanbrengt die past bij je huid (en haar). Hierbij jouw lipguide.

Power of  de ondertoon

De ondertoon van je huid is de warme, neutrale of koele tint die door je huid heen schijnt. Je huid kan veel veranderen door bijvoorbeeld de zon of acne, dat noem je de boventoon, maar je ondertoon blijft altijd hetzelfde! Om te beginnen is het super belangrijk om te weten of je een koele of warme ondertoon hebt, om te bepalen welke lipkleur het best bij jou past. Weet je niet welke van de twee je hebt? Ga dan eens voor de spiegel staan en kijk goed (zonder je eigen mening) of zilveren sieraden bij je passen of toch gouden sieraden je mooier staan. Als de zilveren sieraden beter bij je staan dan heb je een koele ondertoon en als de gouden je beter staan dan.. je snapt ‘m! Een koele ondertoon is vaak roze en een soort blauwachtig en de warme ondertoon neigt meer naar perzik of geel. Als je nu denkt ‘hey, mijn huid neigt naar geel’ betekent dat niet dat je gelijk een warme ondertoon hebt! Het kan namelijk zijn dat je huid gelig is maar je ondertoon toch roze is. Aka een koele ondertoon. Bij een warme ondertoon staan mokka, karamel en oranje tinten lipstick mooier en bij de koele ondertoon staan kersenrood of felroze kleuren beter. 

Huidskleur look-out

Nu je hebt vastgesteld wat voor ondertoon je hebt, is het belangrijk om goed te kijken naar je huidskleur. Heb je een lichte huid, of toch een meer olijf-achtige? Of heb je een donkerdere huid van jezelf? Allemaal dingen die je waarschijnlijk al weet, maar die nu erg meespelen.

 

Lichte huid 

Is je huid licht? Dan staan beige, nude en roze kleuren jou heel erg goed! Maar pas op, als je een warme/gelige ondertoon in je huid hebt moet je goed uitkijken met felroze want deze kan erg vloeken bij je ondertoon. En ga niet voor een lichtere nude want die kan erg overeen komen met je huid, wat kan lijken op concealer!


Kinda sexy – MAC €19,50

   
02 Stockholm Soft Matte Lip Cream Lipstick – NYX €7,30

 

Medium huid 

Donkerrood, felrood of whateverrood álle roodtinten staan jou! Ga daarom lekker voor die felle kleur en laat je lippen opvallen, want het past bij je! Ook staan perzikkleuren en oranje je erg goed. Vindt je rood toch iets te heftig? Ga dan overdag voor de perzik en in de avond voor rood.

   
Rode kleur: Suede Matte Lipstick – NYX €9,40

 

   

Perzik kleur: L’Absolu Rouge Drama Matte Lipstick – Lancome €36,50

Medium huid met olijfachtige ondertoon

Jouw huid kan neigen naar wat groene tinten en daarom is het belangrijk dat je zo warm mogelijke kleuren uitkiest, zodat je het goed balanceert! Ga voor een bessenkleur of echt een donkerrood.

   
Bessenkleur: Rouge Dior Matte Lipstick kleur 897 – DIOR €38,71

 

   
Rode kleur: Relentlessly red – MAC €19,50

 

Donkere huid 

Als je een donkere huid hebt heb je kans dat bijna álles jou wel staat! Ga voor donkere, warme tinten maar kijk uit dat je niet voor een tint kiest die teveel op je huidskleur lijkt. Máár ook weer niet te licht want dan krijg je een super doffe look.

   
Indecent Proposal Natural Nudes Lipstick – TooFaced €22,99

 

   
Skinny Dippin Natural Nudes Lipstick – TooFaced €22,99

LEES OOK:

 

Fotografie: Unsplash Malvestida Magazine

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen