droge huid tips

SKB: ‘Wat te doen tegen een droge winterhuid?’

Prangende vragen over mode en beauty? CG!’s Simone beantwoordt ze allemaal! Deze week: ‘wat te doen tegen een droge winterhuid?’

Ai, die kennen we allemaal. Niet fijn. Om te beginnen is het belangrijk om te weten waar een droge huid vandaan komt. Hoewel je misschien denkt dat het door de kou komt, krijg je voornamelijk een droge huid door de lage luchtvochtigheid. Daarom is het goed om je huid een beetje extra te verwennen. Maar voorkomen is beter dan genezen.

Lees ook:Hoe voorkom je creasing consealer?

Smeren, smeren, smeren

Om te voorkomen dat je huid in de winter extra droog wordt, kun je agressieve producten, zoals sommige anti-acnecrèmes, beter vermijden.En hoewel het verleidelijk is om lekker lang en heet te douchen, moeten we dat helaas ook afraden. Verder is het altijd goed om je huid te hydrateren met een vochtvasthoudende moisturizer. Extra tip: breng deze direct na het douchen aan, dan houdt de crème het meeste vocht vast. Ook is het goed om even naar de structuur van je verzorgingsproducten te kijken. Gebruik je normaal foams of tonics? Misschien is het slim om deze tijdelijk in te ruilen voor een olie of lotion. En vergeet niet: ook in de winter heeft je huid SPF nodig. Succes met smeren!

Lees ook: ‘Wat zijn de beste onzichtbare beha’s?

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen