Mondkapje

Slechte adem in je mondkapje? Dit is de oplossing!

Heb je net salami gegeten of iets te veel knoflooksaus en moet je een mondkapje op? Grote kans dat het niet zo lekker ruikt als je ‘m op hebt. Wij geven je een tip om slechte adem in je mondkapje tegen te gaan.

Slechte adem

First of all: je hebt twee typen slechte adem: intra-orale halitose en extra-orale halitose. Bij intra-orale halitose komt de geur uit de mond en bij extra-orale halitose komt de geur uit de neus, keel, maag of longen. Dat laatste is het geval als je knoflook, sterke kruiden of uien hebt gegeten. Deze geuren komen door je maag en darmen via je bloed in je longen terecht. Hierdoor gaat je adem door je mond én neus stinken.

10 vragen én antwoorden over mondkapjes

Tongschraper

Goed om te weten is dat een slechte adem niet alleen veroorzaakt wordt door het voedsel dat je eet. Ook je mondhygiëne speelt hierbij een grote rol. Zo is het belangrijk om naast je tanden ook je tong te poetsen, maar dit wordt nog weleens vergeten. Voor een schonere mond kun je het beste iedere dag even je tong schrapen. Als er een lange treinreis met mondkapje op de planning staat, is het ook slim om de avond ervoor sterk ruikend eten te vermijden.

Shop de tongschraper hieronder!

Tongg
SHOP

Bron: NU.nl | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen