Scheren

Hoe kun je je het best scheren down there?

Mocht je je hair down below willen scheren, maar weet je niet hoe? CG! geef je de beste tips & tricks! 

Good to know

Er is géén goede of slechte manier om te dealen met schaamhaar.  Laat je het staan? Perfect. Wil je het liefst glad en kaal zijn? Do your thing! Harsen of scheren? Het kan allemaal! Niets is goed of fout en laat vooral niemand je vertellen wat jij met je schaamhaar moet doen. Oók niet je boyfriend of girlfriend.

Wat heb je nodig?

Voor het gemak even een lijstje:

  • Een kleine schaar
  • Een spiegeltje dat je makkelijk kan vasthouden
  • Een scherp scheermesje
  • Scheerschuim (voor de gevoelige huid)
  • Bodylotion

1. Trimmen

Als je vajayjay al een paar maanden geen scheermesje heeft gezien, is het fijn om eerst alle lange haren af te knippen voordat je gaat scheren. Dit kun je het beste doen met een spiegel in de ene hand en een schaar in de andere. Knip voorzichtig de haartjes wat korter tot een lengte die jij makkelijk vindt om af te scheren.

Warning: wees extra voorzichtig! Je wilt natuurlijk geen wondjes. Doe dit ook niet in bad of onder de douche.

2. Scrub-a-dub-dub

Nadat je de haartjes wat korter hebt geknipt, kun je lekker in bad of onder de douche stappen. Was je vagina met water (en niks anders!) en scrub the area waar je wil gaan scheren. Gebruik hiervoor geen grove scrub, maar bijvoorbeeld een super milde gezichtsscrub of gewoon een washandje of scrubspons met water. Door te exfoliëren wordt het scheren makkelijker: je kunt hierdoor de haren namelijk zo dicht mogelijk op de roots scheren. Bovendien voorkom je hiermee ingegroeide haren.

3. Scheerschuim

Om je vulva te scheren, kun je het beste scheerschuim gebruiken dat vrij is van alle geuren en kleuren die normaal altijd in scheerschuim zitten. Your girl down there is namelijk nogal gevoelig en heeft het niet zo op vreemde parfums – ze kunnen namelijk zorgen voor een hoop irritatie.

4. Scheermesje

Zorg er altijd voor dat je een scherp scheermesje gebruikt voor het scheren van je area down below! Een bot mesje kan namelijk zorgen voor een heleboel irritatie en vervelende bultjes.

5. Scheren

Nadat je je vulva hebt ingesmeerd met scheerschuim (probeer het vooral niet ín je vagina te krijgen!) is het tijd om te beginnen met scheren. Allereerst is het handig om even uit bad of onder de douchestraal vandaan te stappen, want ander spoel je het scheerschuim gelijk weer weg. Trek je huid een beetje strak met de ene hand en scheer je haartjes af in de richting waarin het groeit. Als je tegen de haargroei in scheert, kun je sneller last krijgen van irritatie en ingegroeide haartjes. And we don’t want that, do we?

Wil je ook rond de opening van de vagina scheren (of rond je backdoor)? Het beste is dan als je even gaat hurken en een spiegel onder je legt, want dan kun je zien wat je aan het doen bent. Ga héél voorzichtig te werk, want je kunt jezelf easily pijn doen of je huid irriteren.

Tip: als je scheermesje tussendoor vol met haartjes komt te zitten, kun je ‘m het best even steeds afspoelen. Anders scheert ‘ie niet meer goed 😉.

6. Afspoelen

Om alles weg te spoelen kun je de douchekop pakken en zo het scheerschuim van je vagina afspoelen. Zorg dat al het schuim goed weg is!

Check hier de voor- en nadelen van de verschillende ontharingsmethoden.

7. Hydrateren

Deze stap is optional, maar kan wel erg helpen: nadat je je hebt afgedroogd, kun je je vagina hydrateren. Doe dit met een lotion of crème voor de gevoelige huid die vrij is van parfum (bijvoorbeeld sudocrème). Ook voor deze stap geldt: smeer dit niet in of rondom de opening van je vagina!

Als het goed is, ben je na het volgen van deze stappen glad. Ta-da! Krijg je alsnog veel irritaties van scheren? Dan zijn er ook andere manieren to get rid of je schaamhaar. Heb je vaak last van bultjes op je vagina? Check dan dit artikel!

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen