Haar

Tricks om je haar superlang te krijgen

Met deze easy trucjes kun je je lokken superlang laten groeien! Extensions? Never heard of ’em.

1. Gebruik een conditioner

En dan bedoelen we: elke keer dat je je haar natmaakt onder de douche. ‘Je haar veelvoudig verven of stylen met hitteproducten, maakt dat de punten naar verloop van tijd dunner worden’, zegt Mark Townsend, celeb hairstylist van Dove. Hierdoor kan je haar sneller afbreken. Een conditioner helpt je haar te versterken en te herstellen en zorgt dat de haarschubben weer netjes sluiten. Beetje fancy experttaal voor: dit is je first line of defense voor all the stuf dat je long-hair dreams om zeep helpt.

2. Maar gebruik niet elke dag shampoo

‘Ik vind het shocking hoeveel vrouwen conditioner skippen, terwijl je shampoo juist zoveel mogelijk moet laten staan’, zegt Townsend. Het doel van shampoo is om je haar schoon te maken (duh), maar de meeste shampoos zitten vol schadelijke stofjes – sulfaten in fancy experttaal – die je lokken kunnen strippen van natuurlijke oliën. En die zijn juist zo belangrijk als je gezond haar wil. Als je echt je haar moet wassen (we’re talking post heavy workout), kies dan een sulfaatvrije shampoo en breng ‘m alleen aan op je hoofdhuid.

Check ook: Eindelijk antwoord: hoe vaak moet je nou écht je haar knippen?

3. Gebruik wekelijks een masker

Als je haar op schouderlengte of langer is, is het al twee tot drie jaar oud (so weird, right?), wat betekent dat het meer TLC nodig heeft dan een gewone conditioner je kan geven. Townsend geeft aan dat het het beste is om één keer per week een voedend masker of een oil treatment te gebruiken. Klinkt misschien high-maintenance, maar het is wel belangrijk als je die lange lokken wil.

4. Borstel heel voorzichtig

Agressief borstelen kan je haar zo beschadigen dat het nooit superlang wordt. ‘Als je nat haar wil uitkammen, begin dan bij de punten en werk voorzichtig en langzaam naar boven’, zegt Townsend. ‘We denken vaak dat we bij de haaraanzet moeten beginnen en zo naar beneden moeten werken, maar daarmee duw je kleine knoopjes in een grote klit en dat maakt dat je je haar juist meer kan beschadigen.’ Enne, gebruik je een kam? Ditch it en ga in plaats daarvan voor een zachte borstel (kies voor synthetische haren als je ‘m vegan wil).

6 zomerse haarstijlen die je écht moet proberen

5. Slaap op zijde

Yeah, it’s bougie, maar wel ergens goed voor. Zijden of satijnen kussenslopen hebben een zachter oppervlak dat je haar – in tegenstelling tot een katoenen variant – niet dof of klitterig maken, zegt Townsend. Er zijn genoeg goede, cheapy options te vinden op internet. (Of splurge op een duurde exemplaar, you know you’re worth it).

Wist je dat je nu bij CG! kans maakt op een satijnen kussensloop?

6. Wikkel je haar niet in een basic towel

Wat is er nou zo erg aan een handdoek om je lokken wikkelen? Nou, een heleboel eigenlijk. ‘Je haar komt vast te zitten in alle handdoekvezels, en aangezien de meeste vrouwen ‘m bijna altijd te strak om hun hoofd wikkelen, worden allemaal kwetsbare haartjes ook nog eens opgerekt. Hierdoor breken ze weer sneller af’, zegt Townsend. Gebruik in plaats van een handdoek een zacht T-shirt of een speciale hair towel van microvezel. Deze is ook nog eens beter voor het opnemen van water #doublewins.

7. Switch up your style

Je haar elke dag in een paardenstaart of knot dragen, kan ook voor extra damage zorgen. Dit komt door de spanning die elke dag weer op dezelfde plek in je haar komt te staan. The fix? Change up your look! Heb je gebleekt of superkwetsbaar haar? Dan kun je de paardenstaart sowieso beter skippen. Eén paardenstaart – EENTJE ja – kan je een chemical cut opleveren, fancy experttaal voor wanneer je haar 1000% done is, het opgeeft en afbreekt op de plek waar het elastiekje zit. YUP, terrifying. Enne, speaking of haarelastiekjes… Scrunchies zijn veel lieer voor je haar. Inslaan dus.

NEEM NU EEN ABONNEMENT OP COSMOGIRL!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: hi gg k ben al heel lang een fan zou je misschien iets wilen plaatsen wat met school spullen te maken heeft alfast bedankt xx en een dikke groet lieke
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen