Decaar

Tried & tested: Kruidenpeeling van Décaar bij The Peeling Company

CG!’s hoofdredacteur Ivana mocht Décaar’s Kruidenpeeling bij The Peeling Company uitproberen! Glowing skin like Hailey Bieber in 5… 4… 3…

Kruidenpeeling van Décaar

Als het om beauty en skincare gaat, ben ik geen experimenteel mens. Ik zweer bij mijn vaste routine en staples, vind het eng om nieuwe dingen uit te proberen en rock sinds mijn twaalfde ongeveer dezelfde beautylook (op de plakkerige roze glitter lipgloss na). What can I say? Never change a winning team.

Maar de laatste tijd begon mijn huid vervelend te doen. Ik had steeds meer last van rode bultjes, had littekens en pigmentatieplekjes van – everyone’s favorite – cystische acné en ik vond dat ik er overall gewoon niet stralend uit zag (hi, lockdown). And then came Décaar’s Kruidenpeeling bij The Peeling Company.

Zeg je peeling, dan zeg ik ~ anxiety ~. Het idee van een behandeling die niet pijnloos is en de bovenste laag van je huid (sneller) vernieuwt, waardoor je gezicht een paar dagen kan gaan schilferen… Idk, op papier klinkt dat gewoon niet chill. Maar stiekem was ik toch intrigued door alle voordelen van de peeling. Denk aan: betere doorbloeding, bevorderde productie van collageen en hyaluronzuur (lees: glowing skin), meer energie voor de futloze huid, verkleining van grote poriën en minder onzuiverheden. Kortom: ik wil. En dus besloot ik mijn anxiety on hold te zetten en de Décaar Kruidenpeeling uit te proberen.

Time to try it out

Totaal niet nerveus (grapje) nam ik plaats in de stoel van Sylvana bij The Peeling Company. Eerst moest ik een uitgebreide vragenlijst invullen over mijn gezondheid en eventuele medicatie. Daarna moest ik mijn gezicht in een soort van mega fototoestel plaatsen, waarmee Sylvana foto’s maakte van mijn gezicht. Deze vertelden haar alles over de staat van mijn huid. Vochtgehalte, UV-schade, oneffenheden; there was no hiding from Sylvana. Op basis daarvan kreeg ik een huidverzorgingsadvies en konden we door naar ~ de peeling ~. 

Ik wist dat het niet volledig pijnloos zou zijn, maar het viel mij echt alles mee. Zelf omschrijven ze het gevoel als kleine speldenprikjes, maar ik vond het zelf meer als een soort grove scrub voelen. Lekker ruikt het ook niet. Maar de stoel waarop je ligt is superzacht en verwarmd, en tijdens het inwerken van de kruidenpeeling, gaf Sylvana mij een korte schoudermassage. Goede afleidingsmanoeuvre. So far, so not as scary as I thought. Ik denk dat mijn anxiety zich op dat moment ophoopte om thuis, de uren na de behandeling, tot een piek te komen.

Want man, wat was ik uren later in paniek. Zo zen als ik was tijdens en direct na de behandeling, zo freaked out als ik later thuis was. Mijn huid was zo rood, deed pijn bij elke aanraking (mondkapjes dragen was feest) en begon na twee dagen zo te trekken. Ook kreeg ik allemaal rode bultjes die jeukten! Dios mio. Het enige wat ik kon denken was: wat heb ik gedaan? Geen stress, werd mij verteld. It’s all normal en het begin van je Hailey Bieber-like skin. So not stressing is what I did.

Review & resultaat

En ze hadden gelijk. Na drie, vier dagen verdwenen alle bultjes en begon mijn huid te vervellen. Mijn oude, grauwe huidcellen maakte plaats voor nieuwe, glowy ones en na een kleine week zag mijn huid er supersmooth en gezond uit. De bultjes waar ik voor de peeling last van had, leken voor meer dan de helft minder en de rode plekken leken ook bijna helemaal gone te zijn. En mijn huid was zacht! Ik kreeg zelfs complimenten over hoe smooth en stralend mijn gezicht eruitzag! En just like that ging ik van anxious girl, naar super happy, glowy, soft, smooth faced girl.

Het beste resultaat krijg je als je de behandeling 3 keer in 14 dagen doet, maar ik was al helemaal blij na één behandeling. Wel ben ik super benieuwd naar hoeveel beter mijn huid dus nog kan worden, dus ik ben mucho excited om weer een kruidenpeeling in te plannen!

Ook benieuwd? Check dan Décaar of maak een afspraak bij bij The Peeling Company.

Psssst… Op Insta geven we binnenkort ook een Décaar anti-acnépakket weg!

decaar

Meer reviews van Ivana? Check hier hoe Ivana deze TikTok hack uitprobeert

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen