Panty

Vergeet panty struggles met deze tips

Panty’s: we zijn blij dat ze bestaan, maar hebben er ook de nodige struggles mee. Hoe vind je de goede maat? Wat kun je doen als je panty te strak zit? Wat is ‘denier’? Wij praten je bij!

Maatpraat

Een panty kun je in de winkel vrijwel nooit passen. Onhandig, maar onthoud: panty’s vallen meestal klein. De maten wisselen vaak per merk, maar gelukkig staat er meestal wel een maattabel op de verpakking. Wil je toch snel een paar panty’s in je mandje gooien? Kies dan voor een maat groter dan je normaal draagt.

Shop hier de leukste panty’s voor de koude dagen!

Comfy confessions

Heb je de panty toch iets te klein gekocht en snijdt de band in je buik? Daar is een simpel trucje voor: knip beide kanten van de heupband aan de bovenkant ietsjes in. Let op dat je écht maar een knipje maakt van boven naar beneden en dat je het elastiek en de panty niet raakt. Zo haal je de druk er een beetje af, blijft je panty heel en ziet-ie een stuk lekkerder.

Gebeurt bij jou het tegenovergestelde en blijf je panty afzakken? Dit is makkelijk te voorkomen: draag een strakke boxer met kleine pijpen over je panty. Zo blijft alles op z’n plek.

Boxer

Calvin Klein shorty met logoband €20 DE BIJENKORF

Beauty stuff

Wist je dat je het beste even je beautylade in kunt duiken om je panty’s mooi te houden of zelfs te redden? Het zit namelijk zo: is het je gelukt om je panty aan te trekken zonder kleerscheuren en wil je dat voorlopig ook zo houden? Spray dan na het aantrekken een beetje haarlak op je benen. Klinkt gek, maar het helpt wel.

Heb je een ladder toch niet kunnen ontwijken? Breng dan asap wat transparante nagellak (bijvoorbeeld top- of basecoat) aan op de uiteindes van de ladder.

Basecoat nagellak €2,50 HEMA

Zo breng je glitternagellak het best aan op je nagels!

Denier wattes?!

Je hebt er vast wel van gehoord: denier. Het is een cijfer dat aangeeft hoe dik en dus ook hoe transparant je panty is. Hoe hoger het nummer, hoe dikker de panty.

8-15 Denier

Super sheer! Door deze panty zie je goed je benen – het is bijna alsof je geen panty draagt. Ook is hij niet heel warm.

15-20 Denier

Sheer. Deze panty is ook behoorlijk transparant, maar je ziet wel dat je een panty draagt. Dit staat mooi onder een party dress (shop hier leuke!) of bij een chique gelegenheid.

20-40 Denier

Semi-transparant. Deze panty’s zijn iets dikker, waardoor je minder oneffenheden ziet. Ze zijn nog wel doorschijnend.

40-70 Denier

Bijna dekkend. Deze panty’s zijn sterk en bijna niet meer transparant, hoewel er nog wel een piepklein beetje been doorheen schijnt. Dat maakt ze praktisch én sexy tegelijk.

70-100 Denier

Dekkend. Dit is de perfecte panty om te dragen in de winter. Staat vooral mooi onder een gebreide jurk. Voordeel: ze zijn lekker sterk.

100+ Denier

Deze panty’s bedekken je benen volledig. Lekker warm en dus ook fijn voor in de winter. Een dikke panty lijkt op een maillot, maar het verschil zit ‘m in de stof: panty’s zijn van polyester gemaakt, en maillots van tricot.

Vind hier de leukste jurkjes voor bij je panty!

Aantrektips

Hoe vaak gebeurt het da je al een ladder hebt voordat je panty goed en wel op z’n plek zit? Denk daarom bij het aantrekken aan de volgende dingen:

  1. Doe sieraden en horloges af, deze kunnen in je panty’s blijven haken.
  2. Zorg dat je teennagels kort zijn. Klinkt een beetje stom, maar ook deze kunnen door je panty prikken.
  3. Rol de panty voor het aantrekken helemaal tot het ‘teentje’ op. Doe je eerste voet erin en trek op tot net boven je knie. Herhaal dat aan de andere kant. Ga staan en trek dan de panty verder op. Zorg dat het kruis van de panty op de goede plek zit en trek vervolgens het elastiek op tot in de taille. Klaar!
  4. Houd te allen tijden van het aantrekken van je panty je vinger plat op de panty. Zo voorkom je dat je nagels door de panty steken en dat er dus een ladder of gat ontstaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen