gespleten haarpunten

Vermijd hoofdhuidproblemen dankzij een goede huidverzorging

Niets is zo vervelend als ’s morgens opstaan met een hoofdhuid die jeukt en de hele tijd irriteert. Geen leuke start om de dag mee te beginnen. Een jeukende en irriterende hoofdhuid kan verschillende oorzaken hebben. Om deze te kunnen aanpakken is het belangrijk om te weten waar het probleem vandaan komt. Oorzaken en oplossingen van en voor een hoofdhuidprobleem lees je hier!

Oorzaken van hoofdhuidproblemen

De hele dag krabben aan je hoofdhuid… Het is lastig voor jezelf en je kan je ervoor schamen. Je wil er daarom natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Maar om er vanaf te komen, moet je ook de oorzaak kennen en dat kan een van de volgende zijn:

 • Huidproblemen zoals roos kunnen een oorzaak zijn van een jeukende hoofdhuid.
 • Stress is een factor die de huid heel gevoelig kan maken.
 • Veranderingen in de hormonen, bijvoorbeeld tijdens de puberteit.
 • Veranderingen in temperatuur, zoals overgang van winter naar zomer.
 • Slechte voeding kan een oorzaak zijn van een jeukende hoofdhuid.
 • De verkeerde shampoo gebruiken voor het type haar dat je hebt.

Belangrijk is om de oorzaak aan te pakken als je deze kent. Krabben is heel normaal bij een jeukende hoofdhuid, maar probeer dit zo weinig mogelijk te doen. Hierdoor kan je wondjes krijgen die op hun beurt ook gaan jeuken, waardoor het probleem alleen maar erger wordt.

Oplossingen voor een jeukende hoofdhuid

Het liefste wil je zoveel mogelijk natuurlijke producten en oplossingen vinden tegen een jeukende hoofdhuid. Deze zijn er gelukkig genoeg:

 • Tea Tree Oil: dit is een olie die bekend staat om het verlichten van de huid. Het kan ook helpen tegen schilfers als je een paar druppels gebruikt en de hoofdhuid hiermee in masseert. In de producten voor hoofdhuidverzorging van Australian Bodycare vind je dit ingrediënt heel vaak terug.
 • Avocado en banaan samen pureren kan een wondermiddel zijn tegen een jeukende hoofdhuid. Ze helpen om je huid extra te hydrateren. Beide ingrediënten hebben verzachtende eigenschappen die de huid extra gaan voeden. Worth the try!
 • Appelazijn: dit middel is erg goed tegen een droge hoofdhuid, wat de oorzaak kan zijn van die vervelende jeuk. Wanneer je een half kopje appelazijn gaat mengen met een half kopje water, kan je deze mix gebruiken om met een spuitflesje op je haar te sprayen.
 • Citroensap: een natuurlijk ingrediënt waar je mee moet oppassen, maar wel effect kan hebben. Citroensap kan de jeuk erg verzachten, maar wanneer je hier teveel van gebruikt, kan het er ook voor zorgen dat je haar lichter gaat worden. Begin met twee eetlepels vers citroensap en kijk wat voor resultaat het geeft.
 • Een ingrediënt dat ook wel eens terug durft te komen in de producten is Aloë Vera. Dit ingrediënt heeft niet alleen een verzachtende, maar ook nog eens een antibacteriële werking. Je kan Aloë Vera zelf gebruiken of producten gebruiken waar deze plant in zit!

*Ingezonden artikel

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • oxvow.com
  oxvow.com
  Reactie: Praise Praise
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen