Zelfbruiner

Vlekken van je zelfbruiner? Zo haal je ze weg

Het aanbrengen van zelfbruiner lijkt misschien makkelijker dan je denkt. Hoewel het superfijn is dat je niet uren in de zon hoeft te liggen voor een bruin kleurtje, kan het soms ook helemaal misgaan. Wakker geworden met the worst self tan vlekken? Zo kom je er vanaf.

Self-tan remover

Gelukkig weten veel merken dat zelfbruinen niet altijd even goed gaat. Daarom zijn er verschillende self tan removers te koop! Sla een bus (of twee) in, en je hoeft nooit meer bang te zijn om met een gevlekte huid rond te lopen. Breng het product op je huid aan, laat het even intrekken, spoel het vervolgens af, en je huid is weer helemaal egaal.

Bondi Sants self tan remover €19,49 – BOOZYSHOP

Scrubben

Een goede scrub doet wonderen voor gekke bruine vlekken. Gebruik ‘m om je dode huidcellen te verwijderen, en dus zo weer een egale huid te krijgen. Scrubben, scrubben en nog eens scrubben dus!

Check hier bodyscrubs die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

British rose petal body scrub €5,00 – THEBODYSHOP

Olie

Naast het feit dat je een superzachte huid van olie krijgt, doet het ook wonderen voor je mislukte tan. Gebruik het daarentegen nooit vóórdat je zelfbruiner opsmeert, want het zorgt ervoor dat de tan niet op de huid blijft liggen. Heb je een vlek? Dan is dit effect juist weer heel handig.

Dit is hoe je strepen en vlekken bij self tan voorkomt (voor de volgende keer)!

Bodyolie Biotherm €20,91 / €16,43 – DOUGLAS

Ontharingscrème

Als je huid tegen ontharingscrème kan, en je natuurlijk vrede hebt met het verliezen van haren op die plek, is het een top product tegen vlekken. Breng een beetje crème op de plek aan, en laat het even intrekken. Doe dit niet te lang! Als op de verpakking van het product vier minuten wordt aangeraden, kies er dan voor om het twee minuten te laten zitten.

120546753 Mcm Pack 145131

Ontharingscremé €2,99 – ETOS

Lees ook: dit zijn voor- en nadelen van verschillende ontharingsmethoden

Lotion

Er zijn tegenwoordig veel verschillende producten te koop waarmee je een perfecte tan kunt creëren. Vind je het een beetje eng om gelijk met zelfbruiner te beginnen? Dan zijn er veel verschillende lotions verkrijgbaar die je geleidelijk een bruin tintje geven. Ook zijn er speciaal producten die je tan op de plekjes opvullen waar nodig is.

Gradual tan Sunkissed €7,95 – BOOZYSHOP

Doe het zelf

Heb je geen van deze bovenstaande producten in huis, en wil je snel van de vlekken af zijn? Kijk dan of je een beetje suiker en citroen in huis hebt liggen. Snijd de citroen doormidden, en doop hem in de suiker. Scrub hiermee rustig te huid, en zie de vlekken voor je neus verdwijnen!

Lees ook: shoppen: de beste zelfbruiners

Bron: Libelle | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen