Handen

SKB: ‘Wat kun je doen tegen (hele erge) zweethanden?

Prangende vragen over mode en beauty? CG!’s Simone beantwoordt ze allemaal in de rubriek in het blad ‘Simone Knows Best’

Wat kun je doen tegen (hele erge) zweethanden?

Op zich zijn zweethanden niets om je grote zorgen om te maken, maar ik snap dat het heel vervelend kan zijn. Zeker met warm weer. Oorzaken van zweethanden kunnen pittig eten, koffie of roken zijn. Maar het kan ook komen door stress of omdat jouw zweetklieren gewoon een tikkeltje te fanatiek zijn.

Als je last hebt van overmatig zweten op je handen, heet dat hyperhidrosis palmaris. Om zweethanden te voorkomen, is het aan te raden je handen goed te wassen met zeep of om een antibacteriële crème te gebruiken (bacteriën kunnen het zweten vergergeren). Probeer niet te stressen over je zweethanden. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar stress causes… Precies.

Toch zweethanden en in need of damage control? Probeer droogshampoo of talkpoeder! Er bestaan ook speciale lotions en handdeo’s. En zit het je echt dwars of werken deze tips niet (genoeg), dan kun je langsgaan bij de huisarts of dermatoloog. Iontoforese (een behandeling waarbij je medicijnen via je huid krijgt toegediend) of botox zijn bekende treatments tegen (extreme) zweethanden.

Meer antwoorden op vragen lees je in het nieuwe summer issue van CosmoGIRL!. Nu in de winkels!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen