knippen

Zo knip je zelf je haar zonder het volledig te verpesten

Door het coronavirus zijn alle kappers dicht, wat betekent dat we de komende tijd niet een nieuwe coupe kunnen gaan halen. Moet jij nou écht nodig je haar knippen, dan kun je het altijd nog zelf doen. Om mistakes te voorkomen heeft CG! een aantal handige tips die jou kunnen helpen bij het knippen van je haar.

Zo knip je zelf je haar

Je haar zelf knippen is niet super moeilijk, zolang je alleen de dode puntjes eraf haalt. Wil je graag laagjes of een pony, ga dan wel echt naar een kapper. Het kan namelijk goed fout gaan als je dit zelf probeert zonder enige ervaring.

 • Begin met het natmaken van je haar, was je haar bijvoorbeeld eerst voordat je het gaan knippen. Borstel voorzichtig je haar goed door tot het redelijk steil is. Heb je als steil haar? Dan hoef je je haar niet persé nat te maken, zorg er dan voor dat je haar zo stel mogelijk is (bijvoorbeeld met een steiltang).
 • Zorg ervoor dat er altijd iemand in huis is die in de gaten kan houden wat je aan het doen bent. Zo heb je altijd iemand die je helpt bij het knippen en voorkomt dat je totaal scheef knipt.

 • Je kunt je haar natuurlijk knippen met verschillende technieken:
  1) buig voorover en gooi al je haar naar voren. Knip je haar vervolgens recht van rechts naar links. En tadaa, you’re done!
  2) Kam al je haar naar achteren en doe je haar in een lage paardenstaart. Schuif vervolgens het elastiekje zo recht mogelijk naar beneden. Als je het elastiekje op de juiste lengte hebt, kun je je haar nu voorzichtig afknippen.
  3) Je kunt ook je haar tussen je vingers houden en dan echt alleen de puntjes eraf knippen, doe dit wel plukje voor plukje. Kijk goed of je elk plukje even kort knipt, anders heb je strak lelijke happen in je haar. Om dat te voorkomen kun je een plukje pakken die je al afgeknipt hebt en meenemen tussen je vingers om zo de juiste lengte aan te houden.
 • Tip: knip niet in één keer te veel af, want als je natte haar opdroogt kan het wel 2 tot 5 cm korter zijn!

Dit is alles wat je moet weten als je voor het eerst je haar gaat verven!

Haartypes

Hoe je je haar knipt, verschilt per haartype.

 • Steil haar: Steil haar kan lastig zijn om te knippen, omdat foutjes al snel te zien zijn. De beste manier om je haar te knippen is om de onderkant zo recht mogelijk af te knippen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de trimmer van je boyfriend.
 • Golvend haar: Heb jij golvend haar? Maak dan je haar eerst nat voordat je het gaat knippen. Let erop dat je niet teveel afknipt, want jouw haar wordt nog korter als het opdroogt.
 • Krullend haar: Ben jij een krullenbol? Dan heb je het makkelijkste haar om te knippen. Mocht je eventueel toch een foutje maken, dan is dat niet zo snel te zien. Ook voor jou geldt: maak je haar eerst nat voordat je gaat knippen. Knip plukje voor plukje en ook jij moet er rekening mee houden dat als je haar opdroogt, het en stuk korter is dan als het nat is.

Rony Louanne geeft 5 tips voor krullend haar!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: Grazia en Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen