winter

Zo maak jij je huid winter-proof

Hang on! Aan deze koude dagen komt echt een einde. Wil je jouw winterhuid nog even goed verzorgen? Met deze tips bescherm je jouw huid optimaal.

1. Hydratatie

Heb je last van een trekkerige huid? Gebruik dan een crème die wat vetter is dan normaal. Let op: crèmes met veel vocht kunnen je huid bij enorme kou laten bevriezen. Ga dus voor een variant op basis van olie of een crème speciaal voor de winter.

Als het buiten koud is, stopt je huid met het produceren van talg. Je poriën worden ‘afgesloten’ om je lijf warm te houden en je huid kan geen natuurlijk beschermlaagje meer aanmaken. Gevolg: een droog en kriebelig velletje.

2. Vandaag is rood

Als je merkt dat je huid rood en schilferig wordt, neem dan direct maatregelen. Investeer in een crème met herstellende eigenschappen en breng wekelijks een kalmerend masker aan om de huid wee in balans te brengen.

De reden dat je in de winter vaak een rode neus krijgt: koude temperaturen irriteren de huid, wat tot een ontsteking kan leiden. Dit gaat vaak gepaard met opgezette bloedvaatjes, die als eerste zichtbaar worden op je neus.

3. In een oogwenk

Omdat je huid rondom je ogen flinterdun is, is het op die plek extra gevoelig voor uitdroging. Het is dan ook geen overbodige luxe om een speciale oogcrème aan te schaffen. Die trekt snel in, gaat droogtelijntjes tegen en beschermt de huid tegen de kou.

4. Lipservice

Scheuren, kloofjes, korstjes… Het winterweer en de kissable lips gaan niet bepaald goed samen. Een vette, verzorgende lippenbalsem is the way to go! Vaseline volstaat ook prima. Breng meerdere malen per dag een dikke laag aan.

5. Hup, aan de scrub!

Niet alleen in de zomer moet je je potje scrub tevoorschijn toveren, maar ook in de winter! Wanneer je alle dode huidcellen verwijdert, kunnen verzorgingsproducten namelijk veel beter worden opgenomen door de huid. Met een glowy skin als resultaat. Let op: Te veel scrubben is ook niet goed voor je huid, hierdoor kan je hem namelijk beschadigen!

6. Nachtwerk

Wist je dat je skin zich ’s nachts beter (en sneller!) herstelt dan overdag? Maak gebruik van dit voordeel en smeer ’s avonds een goede nachtcrème op je gezicht. En sla dit nooit meer over.

Extra tip!

Hoe graag je ook onder die super hete douche wilt springen: niet doen. Het warme water droogt je huid alleen maar nóg meer uit. Douche liever met lauwwarm water en kruip daarna lekker in je warme, fluffy pyjama.

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen