wenkbrauwen

Zo verf je je wenkbrauwen at home

Inmiddels mogen de beauty salons en kappers weer open, maar wil jij toch liever nog even thuisblijven (maar hebben jouw wenkbrauwen wel écht een touch up nodig?) No worries, CG! vertelt je hoe je at home de perfecte wenkbrauwen kunt creëeren.

Wenkbrauw behandeling

In onze nieuwste IGTV video laat Fabienne Oonk, oprichtster van Browhouse, zien hoe je super gemakkelijk at home je wenkbrauwen kunt verven, epileren, shapen en in model kunt brengen! (Scroll naar beneden voor een leuke give-away!)

Opmeten

Vergeet vóórdat je begint met verven niet om je wenkbrauwen op te meten! Zo kun je eerst de juiste vorm bepalen. Zo doe je dat:

  1. Leg een wenkbrauwpotlood of make-up kwast vanaf je neusvleugel, langs je binnenste ooghoek, richting je wenkbrauw. Hier begint je brow.
  2. Leg het potlood vervolgens langs je neusvleugel en de buitenkant van je pupil tot aan je wenkbrauw. Dit hoort het hoogste punt van je wenkbrauw te zijn. Belangrijk dat je die niet weg epileert!
  3. Leg als laatste het potlood langs je neusvleugel naar je buitenste ooghoek. Dit is het einde van je brow.

Het kan helpen om met een wenkbrauwpotlood een paar kleine puntjes te zetten om zo beter de vorm te kunnen inkleuren straks met verf.

Schone brows

Zorg er vervolgens voor dat je wenkbrauwen schoon zijn. Dit kan gewoon met je normale reiniging die je ook gebruikt voor je make-up, maar let op dat deze niet op oliebasis is!

Verf mixen

Mix vervolgens de verf in de kleur die geschikt is voor jouw wenkbrauwen. In de Hailey kit van Browhouse krijg je de verf er al bij en hoef je dit alleen nog maar zelf te mixen.

Verf aanbrengen

Zorg met het verven dat je strakke lijnen maakt en dat je de verf alleen aanbrengt op plekken waar jij wil dat de verf komt. Foutje gemaakt? Don’t worry, dit kun je gewoon easy weghalen met een wattenstaafje.

Zorg er wel voor dat je snel te werk gaat, want wenkbrauwverf trekt vaak erg snel in. Zeker als je blond haar hebt, moet je het eigenlijk direct er weer afhalen omdat je brows anders veel te donker worden.

Verf eraf halen

Je kunt de wenkbrauwverf er vervolgens gewoon afhalen door middel van een (nat) watje. Let er wel op dat je goed alle verf weghaalt, anders kleurt het door en eindig je alsnog met te donkere wenkbrauwen.

Doe ook de quiz: wat zeggen jouw wenkies over je?

Epileren

Je gaat pas epileren ná het verven, omdat je zo extra duidelijk kunt zien welke haartjes er buiten de vorm vallen en welke haartjes je dus kunt weghalen (en bovendien wordt je huid er niet heel blij van als je eerst haartjes eruit trekt om er vervolgens verf op te smeren).

Let er met epileren op dat je niet te veel weghaalt! Probeer alleen de shape van je brow te accentueren, zonder overmatig te epileren. Zet ook af en toe je spiegel wat verder weg, zodat je het van een afstandje kunt bekijken. Zit je namelijk te dicht op de spiegel, dan kun je vaak de neiging krijgen om maar door te gaan met haartjes weghalen, terwijl dit helemaal niet nodig is!

Bijknippen

Vervolgens kun je ook nog wat haartjes bijknippen, mocht je dat willen. Dit doe je door je wenkbrauwhaartjes naar boven te borstelen met een wenkbrauwborstel en vervolgens met een klein nagelschaartje de haartjes die erg uitsteken bij te knippen. Let ook hier weer goed op dat je niet té veel wegknipt.

Aftercare

Breng nu iets van aftercare aan, wat de roodheid en irritatie van de huid rondom de wenkbrauwen kan tegengaan.

Breng in model

Als final touch kun je je wenkbrauwen nog extra in model brengen met een wenkbrauwgel of The Soap Shaper. Dit laatste is een product dat Browhouse verkoopt en is een alternatief voor wenkbrauwgel, waarmee je wenkbrauwen de hele dag in model zullen blijven.

Wij schreven hier al eerder over de nieuwe ‘soap brows’ trend!

IGTV Video

Alles stap voor stap zien? Check dan onze IGTV video met Fabienne!

Check ook hier de IGTV waarin hoofdredacteur Ivana laat zien hoe zij haar signature curls maakt.

Instagram give-away [GESLOTEN]

Browhouse heeft een volledige kit ontwikkeld waarmee jij thuis de bovenstaande behandeling kunt doen en wij mogen er eentje weggeven! Wil jij kans maken op de Hailey kit (t.w.v.€53,95) óf The Soap Shaper (t.w.v.€17,95)? Here’s what to do:

1. Volg @cosmogirl_nl op Instagram
2. Tag in de comments je brow-besties en vertel ons waarom jij de Hailey kit of The Soap Shaper moet winnen.
3. Extra kans maken? Repost deze post dan in je Story en tag @cosmogirl_nl en @browhouse.
4. De winnaars krijgen een DM via Instagram toegestuurd! 💌

Good luck!

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen