Make-up

4x Zo verwijder je make-up vlekken uit je kleding

Je hebt je lippen net pretty pink gestift, zit binnen vijf minuten ook heel je kleding onder… Je vriend(in) is boos, want er zit foundation op zijn/haar nieuwe witte shirt. En je favoriete blush is kapotgegaan in je tas. Oftewel, overal make-up vlekken. Uh, oh… wat nu? CG! to the rescue. Met deze tips is de vlek in no time verdwenen!

1. Make-up doekjes

Jup, it’s that easy. Gebruik gewoon een make-up doekje. Het werkt niet alleen voor je gezicht, maar ook voor make-up vlekken in je kleding.

2. Scheerschuim

En de reddende engel is: scheerschuim! Ja echt, en het is supermakkelijk. Breng wat scheerschuim aan op de vlek, laat het tien minuten zitten, spoel het af met koud water. Et voilà, alles is weer zo clean als het maar kan en geen make-up vlekken meer te zien!

3. Een föhn

Als je een losse poeder gebruikt, snap je vast hoe frustrerend het kan zijn als het op je kleding terecht komt. Vooral als het een lichte poeder op een donkere stof is. Even ‘snel’ afvegen, maakt het vaak alleen maar erger. So what to do? Pak een föhn en blaas het er vanaf. Easy peasy lemon squeezy.

Check ook: Muy importante: zó kom je achter de porositeit van jouw haar + tips

4. Schoonmaakmiddel

In eyeliner, oogpotlood, mascara en wenkbrauwpoeder zit vaak veel vet. Je kunt het beste eerst even wachten totdat dit soort make-up vlekken zijn opgedroogd. Daarna dep je het af met schoonmaakmiddel dat ook gebruikt wordt om vet mee te verwijderen, zoals schoonmaakazijn, and you’re good to go.

Check ook: Waarom duur doen als het ook goedkoop kan: dit zijn de beste budget versies van luxemerken

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen