tips

Last van zweetvoeten? Met deze tips is dat verleden tijd

Hoewel we het liefst 24/7 op teenslippers lopen op een tropisch oord, moeten we dankzij het weer in ons kikkerlandje helaas regelmatig onze voeten opsluiten in dichte sneakers of laarsjes. Maar aan voeten die ‘gevangen’ zitten in schoenen zit een groot nadeel: zweetvoeten. Heb jij hier ook last van? Misschien kunnen deze tips je helpen.

1. Trek na je schoenen ook gelijk je sokken uit

Heb je de hele dag op school gelopen, gesport of tijdens het shoppen door de stad geslenterd? Dan wil je als je weer thuis bent meteen je schoenen uitdoen. Trek na je schoenen ook meteen je zweterige sokken uit. Op deze manier kunnen je voeten even luchten. Ook kun je ze even afspoelen onder de douche of een lekker voetenbadje nemen.

2. Lekker laten luchten

Blijf niet met schoenen aanlopen als dit niet hoeft. Het is belangrijk dat je je schoenen ook even luchten. Dit kun je doen door ze even buiten neer te zetten.

Check ook: Dit zegt de vorm van je voet over je persoonlijkheid

3. Gebruik deodorant

Wist je dat je voor het voorkomen van zweetvoeten ook deodorant kunt gebruiken? Spray een beetje deo op je voeten en/of in je schoenen om ze fris te laten ruiken en zweet tegen te gaan. Je kan daarvoor je regular deo gebruiken, maar ook een speciale voetdeodorant of deo crème.

4. Wissel van schoenen

Om je schoenen zo nu en dan te laten luchten, is het slim om van schoenen te wisselen. We zeggen niet dat je meteen drie paar nieuwe schoenen aan moet schaffen, maar af en toe te wisselen van sneakers, laarsjes of slippers zal zweetvoeten zeker tegengaan.

Check ook: Shoppen: sassy slippers en sandalen #trendfile

Beeld: Getty Images | Bron: Vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • stornobrzinol
    stornobrzinol
    Reactie: Good day! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen