Single

10x Empowering films om te kijken als je single bent

Vier jij Singles Day vandaag? Dan ben je vast blij met dit rijtje empowering movies. 

1. Seriously Single

Deze Netflix Original vertelt het verhaal van Dineo die date om verliefd te worden en zo snel mogelijk te trouwen. Helaas wordt ze telkens weer gedumpt. Daarom moedigt haar BFF haar aan om het single leven juist te omarmen en haar laatste relatie te vergeten. Iets wat niet zo makkelijk blijkt te zijn…

2. How to be single

In New York is iedereen op zoek zijn naar de perfecte match: een serieuze relatie, een scharrel of alles daar tussenin. Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom en David hebben gemeen dat ze, tussen de flirtige appjes en onenightstands door, moeten leren om vrijgezel te zijn in een wereld waarin de definitie van liefde constant verandert.

3. Dumplin

Willowdean aka Dumplin, is de tienerdochter van een voormalig schoonheidskoningin en heeft een maatje meer. Ze schrijft zich in voor de lokale schoonheidswedstrijd ‘Miss Teen Bluebonnet‘, om tegen haar moeder en haar schoonheidsvoorkeur in te gaan. Maar al snel nemen andere plus-size meiden haar als voorbeeld, waardoor de schoonheidswedstrijd in het kleine dorpje in Texas ineens een hele andere wending krijgt.

4. Wild

Dit waargebeurde verhaal gaat over de Amerikaanse Cheryl Strayed die na haar scheiding besluit om een wandeltocht van 4286 kilometer langs de Amerikaanse westkust af te leggen.

5. Hustlers

Deze film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, dat in 2016 in een artikel in New York Magazine verscheen. We volgen een groep strippers die gaan samenwerken om hun klanten once and for all terug te pakken door geld te stelen. Een soort moderne versie van Robin Hood zou je kunnen zeggen.

6. The other woman

Nadat Carly (Cameron Diaz) ontdekt dat haar vriendje getrouwd is, probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Maar wanneer ze per toeval de echtgenote die hij met haar heeft bedrogen ontmoet, komen ze erachter dat ze veel met elkaar gemeen hebben en haar vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer er nóg een andere affaire aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen en op hun gezamenlijke ex wraak te nemen.

Lees ook: 20x Herkenbare memes als je single bent op Valentijnsdag

7. Nappily ever after

Violet heeft het allemaal: de perfecte baan, de perfecte relatie en perfect haar. Maar dan gaat het ineens compleet mis. Wat gebeurt er wanneer ze niet in staat is om perfect te zijn? Na een bezoekje bij de kapper vraagt ze zich af of ze wel het leven leidt dat ze wil leiden, of dat ze dit alleen maar doet omdat het van haar verwacht wordt…

8. Someone Great

Journalist in spé Jenny (Gina Rodriguez) heeft net haar droombaan binnen gehaald bij een super bekend muziektijdschrift. Het enige dingetje: hiervoor moet ze naar San Francisco verhuizen – en haar boyfriend is not having it. In plaats van long distance te proberen, dumpt hij haar na negen jaar en Jenny is obvs heartbroken. Haar twee beste vriendinnen, Blair (Brittany Snow) en Erin (DeWanda Wise) proberen haar erdoorheen te slepen, door samen een epic avontuur te beleven in New York City.

9. Legally Blonde

Over een break-up komen door jezelf te ontwikkelen? Check. Je ex in his field overtreffen? Dubbel Check. Legally Blonde is een film met een enorm (spoiler alert) satisfying ending.

Lees hier wanneer Legally Blonde 3 te zien is! 

10. Isn’t it romantic

Architecte Natalie levert heel goed werk af, maar wordt niet opgemerkt. En dat geldt ook voor haar liefdesleven. Zo gelooft ze niet in happily ever after. Wanneer ze bij een diefstal haar bewustzijn verliest, wordt ze wakker in een romantische komedie en laat dit nou net een genre zijn dat ze haat. Ze speelt de hoofdrol in deze romcom en Natalie doet er alles aan om aan elke cliché te kunnen ontsnappen. Maar dit blijkt moeilijk dan ze dacht. Vooral wanneer ze ineens de aandacht heeft getrokken van twee mannen.

LEES OOK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen