Biseksueel

10x Vooroordelen waar je mee te maken krijgt als je biseksueel bent

Als je biseksueel bent, kun je te maken krijgen met een hoop vooroordelen. Je bent onbetrouwbaar, een aandachttrekker en ga zo maar door. De B in LGBTQ lijkt door veel mensen niet serieus genomen te worden. Daarom vieren we vandaag de Wereldwijde Dag van de Biseksualiteit.

Deze dag van erkenning staat voor het bestrijden van het gebrek aan zichtbaarheid dat biseksuele mensen ervaren in zowel de LGBTQ- als heteroseksuele gemeenschappen, maar ook de bifobie die ze ervaren wanneer ze worden herkend. Dit zijn tien vooroordelen over biseksualiteit die moeten worden gestopt (door LELO).

1. Ze doen het voor aandacht

Een van de meest voorkomende vooroordelen over biseksualiteit is dat degenen die uit de kast komen als bi (vooral vrouwen) het om aandacht doen of dat ze proberen ‘uniek’ te zijn. Terwijl biseksualiteit een heel eigen spectrum is.

2. Ze zijn eigenlijk homo maar bang om uit de kast te komen

Hoewel het voorkomt dat sommige mensen biseksueel uit de kast komen voordat ze als homo uit de kast komen, zijn er sommigen die geloven dat biseksualiteit niet echt is. Zij geloven eerder dat de persoon die beweert biseksueel te zijn bang is om als homo uit de kast te komen. Hiermee wordt gesuggereerd dat niemand ooit echt in meer dan één geslacht geïnteresseerd zou kunnen zijn.

3. Ze komen niet tot een besluit

Als het gaat om homo of hetero zijn, zijn de meeste mensen het erover eens dat seksualiteit geen keuze is. Dus waarom gaan mensen ervan uit dat biseksuele mensen op de een of andere manier worstelen met de keuze tussen mannen of vrouwen.

4. Ze voelen zich evenveel aangetrokken tot mannen als vrouwen

Biseksualiteit lijkt om de een of andere reden iets ingewikkelder te zijn voor mensen om te begrijpen. We begrijpen dat het gemakkelijk is om biseksuele aantrekkingskracht te zien als iets wat gelijkmatig in tweeën gedeeld wordt, maar in werkelijkheid is het niet altijd zo eenvoudig. Sommige mensen identificeren zich als biseksueel terwijl ze alleen met vrouwen uitgaan, en sommigen weten misschien dat ze biseksueel zijn zonder zelfs een seksuele ervaring te hebben gehad. Als je denkt: ‘Hoe kunnen ze dat dan weten?’, bedenk dan zelf: hoe je ‘wist’ wat je seksuele geaardheid was voordat je ooit gezoend of seks had met iemand?

Check ook: 7x celebs die als biseksueel uit de kast gekomen zijn

5. Biseksuele mensen zijn hebzuchtig

Beschouw je jezelf niet als biseksueel, omdat je niet hebzuchtig wil zijn? Bij deze: wees zo hebzuchtig als je wil! Waarom mensen denken dat biseksuele mensen van nature hebzuchtig zijn…. Wij zouden het ook niet weten.

6. Ze zijn losbandig en/of kunnen niet monogaam zijn

Hoewel er zeker niet-monogame biseksuele mensen zijn (net zoals er niet-monogame homo’s en hetero’s zijn), heeft de neiging naar of juist weg van monogamie niets te maken met ‘niet tevreden zijn met één partner’. Er is niets mis met losbandig zijn of meerdere relaties hebben, maar het heeft weinig te maken met seksuele geaardheid.

7. Biseksuele mensen zijn altijd geïnteresseerd in trio’s

Er is een kans dat als je biseksueel bent, je eerder geïnteresseerd bent in een trio met een man en een vrouw, dan een heteroseksuele vrouw. Maar dit betekent zeker niet dat elke biseksuele persoon van groepsseks houdt.

8. Ze worden hetero als ze een relatie hebben met iemand van het andere geslacht

Er is geen toverstaf waarmee wordt gezwaaid wanneer een biseksuele vrouw een relatie heeft met een man om haar hetero te maken, en ook geen om haar lesbisch te maken als zij een relatie heeft met een vrouw. Je kunt je aantrekkingskracht naar het andere geslacht houden, zelfs als je er niet naar handelt!

Check ook: Lili Reinhart over haar biseksualiteit: ‘Ik wist al van jongs af aan dat ik me aangetrokken voelde tot vrouwen’

9. Iedereen is een beetje biseksueel

Uit een recent onderzoek bleek dat 29% van de Amerikanen tussen 18 en 29 jaar zichzelf omschrijft als ergens op het biseksualiteitsspectrum. Hoewel dat een groot aantal lijkt, is het zeker niet iedereen. En als je beweert dat iedereen ‘een beetje bi’ is, zouden biseksuelen geen eigen identiteit hebben en zou dit betekenen dat hetero’s en homo’s niet bestaan.

10. Biseksuele mensen ondervinden geen discriminatie

Een van de redenen waarom we een Wereldwijde Dag van de Biseksualiteit hebben, is vanwege de veronderstelling dat biseksuele individuen niet met hun eigen unieke problemen worden geconfronteerd.

Naast het moeten omgaan met de bovenstaande vooroordelen en misvattingen van mensen in beide gemeenschappen, zijn hier enkele statistieken over problemen waarmee biseksuele mensen worden geconfronteerd uit de rapporten ‘2014 Movement Advancement Project’ en ‘Rainbow Health Ontario’

 • Het percentage biseksuele vrouwen dat worstelt met PTSD is 26,6% vergeleken met 6,6% hetero vrouwen.
 • Biseksuele mannen hebben 6,3 keer meer kans dan heteromannen om zelfmoord te overwegen, terwijl homomannen 4,1 keer meer kans hebben.
 • Biseksuele mensen hebben vaker verslavingen gemeld dan homoseksuele en lesbische mensen.
 • Biseksuele mensen rapporteren meer angst, depressie en psychische aandoeningen dan homo’s en lesbiennes.
 • Programma’s die zijn opgezet om biseksuele mensen te helpen, ontvangen slechts 0,3% van het geld dat wordt besteed aan ondersteuningsprogramma’s voor homo’s en lesbiennes.

Dus de volgende keer dat je hoort dat iemand biseksueel is en je een van de bovenstaande vooroordelen over diegene hebt, onthoud dan dat het niet alleen niet waar is, maar dat er ook een kans van één op drie is dat jouw misvattingen een negatieve invloed hebben op iemand die je kent. Mocht je biseksueel zijn, weet dan dat je niet de enige bent!

LEES OOK:

Bron: LELO | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Hey there! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: This site was... how do I say it? Relevant!! Finalky I havce ffound something that helped me. Kudos! My page :: jiggle balls sex
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Reactie: Hi there, its pleasant article regarding media print, we all understand media is a fantastic source of facts.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen