Duurzaam leven

10X Zo kun je groen doen!

We zijn ons steeds meer ervan bewust hoe belangrijk het milieu is. Vind jij het nog een beetje lastig om duurzaam te leven? Met deze simpele tips draag jij je steentje bij. Spread the word!

 

1. Shoppen met je shopper

Neem zelf een katoenen shopper mee (of misschien wel twee), als je een dagje gaat winkelen. Ze zijn verkrijgbaar met allerlei leuke prints en grappige quotes. Zo belanden de plastic tasjes niet onnodig in de prullenbak en zie je er nog leuk uit ook!

Check hier de leukste overdekte winkelcentra.

2. Dikke truien, zachte dekentjes en toffe pantoffels

Laat de kachel voor wat het is en pak je favoriete trui. Zo bespaar je energie! Kruip gezellig onder een dekentje en houd je voeten warm met pantoffels.

3. Recycle beker

Neem je eigen beker met glitters, unicorns en een papieren of stalen rietje mee op pad. Die zijn veel cooler dan een wegwerp flesje en makkelijk voor een refill. Scheelt dus ook weer in je portemonnee.

4. Lights out

Gebruik lampen alleen als je ze écht nodig hebt. Kaarsjes zijn bovendien veel gezelliger en geven ook nog eens warmte af.

5. Pak vaker de fiets

Ben je gelijk sportief bezig! Wij zien voordelen.

6. Scheid je afval

Koop een extra prullenbakje voor in je kamer. Gebruik de ene bijvoorbeeld voor oud papier en de ander voor plastic.

7. Breng je oude kleding naar H&M

Met hun ‘Long Live Fashion’ concept zorgen zij ervoor dat jouw ‘fashion geen vuilnis wordt’. Je mag alles wat je niet meer draagt hier inleveren en krijgt er ook nog is een kortingsbon voor 15% korting op een artikel naar keuze voor terug! Win-Win.

8. Lever je oude kleding in bij een Drop & Loop afleverpunt

Het Rotterdamse bedrijf Drop & Loop heeft een inleverpunt opgezet waar mensen hun kleding kunnen inwisselen voor statiegeld. De kleding die je inlevert bij Drop & Loop wordt opgehaald en naar een sorteercentrum gebracht. Zit er kleding tussen dat nog gedragen kan worden? Dan krijgt dit een tweede leven. Van het overige textiel wordt nieuw garen gesponnen waar weer stoffen van worden gemaakt die uiteindelijk in nieuwe kleding of andere duurzame producten veranderen.

9. Bespaar water

Douche iets sneller en poets je tanden van te voren of tijdens het douchen. Ook kun je bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop kopen.

10. Eet minder vlees

Doe bijvoorbeeld mee aan ‘Meatless Monday’, waarbij je iedere maandag geen vlees eet. Check hier lekkere vegetarische recepten! 

Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen