checklistje

11x hier moet je rekening mee houden wanneer je op vakantie gaat!

Na maanden sparen en de hele route uitgestippeld te hebben is het bijna zo ver, je droomreis naar een ver land! Hier gaat natuurlijk een hoop geregel aan vooraf, dus check voordat je vertrekt of je rekening hebt gehouden met deze 11 dingen.

Malaria

In de Filipijnen, Thailand en Cambodja is een nieuwe malariamug die immuun is voor de medicatie die gebruikt wordt voor behandelingen. No worries, de mug is immuun voor de genezing, en dus niet voor de medicatie die voorkomen dat je ziek wordt. Het is wel handig om pillen mee te nemen die de ziekte voorkomen, dus even bij je huisarts checken voordat je weggaat welke mdeicatie je nodig hebt en hoeveel.

Tip: Neem een anti-muggen klamboe mee naar gebieden waar veel muggen zijn. Tegen sommige beestjes hebben we nog geen medicijn, dus ga je naar Afrika, Zuid-Oost Azië, Zuid-Amerika of een ander gebied waar de mug in voorkomt? Bel de dokter voor meer informatie!

Aai niet alle dieren

Animals, we love them! Maar als je een schattig fluffy beestje ziet, kun je deze beter voorbij laten lopen. Als een dier hondsdolheid (of rabiës) bij zich draagt kun je ernstig ziek worden. In Nederland zijn we beschermd door de tetanusprik, maar als je op vakantie bent kun je de ergste symptomen of scenario’s voor zijn door je op tijd te laten inenten. Het is sowieso handig om je te laten inenten voor ziektes die in Nederland niet meer voorkomen, maar wel in andere werelddelen.

Credit Card

Wij Dutchies betalen bijna alles met de pin, lekker snel en zo zitten we niet met al dat losgeld. In andere landen is dit eigenlijk helemaal niet zo normaal. Zélfs in buurland Duitsland kun je beter contant geld meenemen, want in het merendeel van de restaurants kun je niet eens pinnen. In verdere landen, wordt het aangeraden om een credit card te gebruiken.

Reisverzekering

Het kan zijn dat je er (hopelijk) helemaal geen gebruik van hoeft te maken, maar het idee dat áls er iets misgaat je in ieder geval verzekerd bent, (en niet een rekening ter waarde van Gucci tas krijgt) is fijn.

Ziekenhuizen

Stel; je bent genoodzaakt om tijdens je vakantie een bezoekje aan het ziekenhuis te brengen, is het handig als je zoekt naar engelstalige ziekenhuizen. In ieder land spreken ze niet allemaal even goed Engels, dus de kans dat de arts veel tijd kwijt is aan het uitvogelen van jouw klacht precies is, is aanwezig wanneer je naar een local hospital gaat.

Bewijs

Mocht je koffer kwijt raken of gestolen worden, kun je jezelf sterker neerzetten tegenover de verzekering om foto’s van je spullen te laten zien. Geef de inhoud van je koffer dus een fotoshoot voordat je op reis gaat!

Souvenirs

Zie je een supermooie schelp op de bodem van de zee? Laat ‘m maar liggen voor moeder natuur, want als je die meeneemt kun je voor een nare verrassing komen te staan. Sommige dingen, zoals bijvoorbeeld Koraal wordt beschermd en mag je niet meenemen. Check goed van te voren wat je wel en niet mag meenemen terug naar Nederland. Slik je medicijnen? Sommige medicijnen die in NL heel normaal zijn, hebben een andere functie in andere landen. Je moet van te voren weten wat je moet regelen om je medicatie mee te kunnen nemen!

Retourtje

In sommige landen (zoals de Filipijnen) kom je het land niet in als je niet in het bezit bent van een terugvlucht.

Diarreeremmers

Het eten op vakantie kan een grote invloed hebben op je darmen, stop daarom diarreeremmers in je toilettas!

Scams

In sommige landen zien ze toeristen als een wandelende portemonnees. Toerisme is een bron van inkomsten voor veel landen, maar er zijn sommige landen die dat op een oneerlijke manier doen. Voordat je het weet heb je voor 15 euro een touwtje om je arm waar je niet om gevraagd hebt. Informeer naar de meest voorkomende scams op jouw vakantiebestemming, om onnodige kosten te voorkomen, want van dat geld kun je veel beter buitenlandse make-up merken shoppen!

Bescherm je koffer

Hoewel we geen voorstanders zijn van plastic, heeft het soms ook z’n voordelen.  Inwikkel plastic voor je koffer zorgt ervoor dat niemand iets uit je koffer kan halen of erin kan doen. Gebeurt dit wel, is het makkelijk aan te tonen door het gescheurde plastic!

Ga jij naar op reis naar een ver land en heb je wat aan deze tips? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl en wij wensen je veel plezier!

LEES OOK

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen