Oranje leeuwinnen

11x Onze Oranje Leeuwinnen

Het vrouwelijke Nederlandse Elftal mag weer gaan strijden en voor diegene die ze nog niet kennen, is het hoog tijd dat wij deze geweldige Oranje Leeuwinnen eens aan jullie voorstellen.

Sari van Veenendaal

Keeper Sari is 28 jaar en heeft al 52 interlands gespeeld. Ze zit in het team sinds 2013 en begon haar voetbalcarrière bij SV Saestum in Zeist. Nadat ze bij meerdere grote Nederlandse voetbalclubs speelde – FC Utrecht en FC Twente- ging ze naar onze overzeese buren om te spelen bij –waar in de mannelijke club Robin van Persie speelde- Arsenal. Sari is de aanvoerder van onze Oranje Leeuwinnen.

Dominique Bloodworth

Dominique is verdediger en begon haar voetballoopbaan niet in Nederland, maar in Duitsland. In 2014 deed ze voor het eerst mee met de Oranje Leeuwinnen en een jaar daarna ging ze samen met keeper Sari naar Arsenal. In 2018 trouwde ze met Brandon en nam ze zijn achternaam aan, sindsdien staat ze niet meer bekend als Mejufvrouw Jansen, maar mevrouw Bloodworth.

Kika van Es

Op haar 16e verruilde verdediger Kika haar amateurclub in voor Willem II. Ze speelde ook voor PSV, maar sinds 2018 speelt ze bij Ajax. Dit is erg grappig, want in een interview met de NOS gaf ze aan anti-Ajax te zijn!

Stefanie van der Gragt

Stefanie’s eerste voetbalclub was de Kolpingboys uit Heerhugowaard. Niet lang daarna ging ze naar AZ en even later naar FC Twente. Stef hield ‘t niet binnen onze landsgrenzen, eerder speelde ze namelijk bij de Duitse Club Bayern München en in 2018 tekende ze een contract bij FC Barcelona!

Merel van Dongen

De laatste van onze verdedigers is Merel. In 2011 debuteerde ze in de Eredivisie voor ADO Den-Haag, maar ze nam een pauze van 2,5 jaar om te studeren in Alabama. Ze was net op tijd weg voordat de gouverneur van Alabama wel een zeer vrouwonvriendelijke wet inlaste. Merel is een knappe kop en studeerde cum laude af! Gelukkig is ze weer naar ons koude kikkerlandje teruggekeerd om voor ons te spelen dit WK!

Jackie Groenen

Het had misschien niet veel gescheeld of Jackie had misschien wel tegenover ons gestaan als middenvelder voor onze Belgische buren. Jackie is namelijk geboren in Nederland, maar opgegroeid in België en heeft zowel een Nederlands als Belgisch paspoort. Ons’ Jackie -want dat blijft ze natuurlijk wel- was misschien helemaal niet op het voetbalveld te vinden, maar in de dojo. Ze was namelijk ook een tijdje actief als Judoka.

Sherida Spitse

Sherida Spitse speelde eerst voor Sneek en heeft veel firsts op haar naam staan. Zo was ze het eerste meisje dat bij VV Sneek speelde en de eerste vrouwelijke voetbalspeelster waarvoor transfergeld betaald is! In 2017 is Sherida getrouwd met haar vriendin Jolien!

Danielle van de Donk

Danielle begon haar voetbalcarrière al heel vroeg, op haar vierde al! Toen ze zestien was speelde ze bij Willem II en niet veel later in de Eredivisie. In 2015 noemde de UEFA haar ‘Speelster van de Wedstrijd.’

Lieke Martens

Deze Limburger is net als haar vele teamleden een globetrotter. Ze speelde in België, Duitsland en Spanje. Dit jaar kwam ze uit met haar biografie Lieke. Ze is één van de drie aanvallers. Wil jij ook een professionele carrière als Lieke, maar niet als voetballer? Netflix zoekt nog professionele seriekijkers, ook leuk!

Vivianne Miedema

Dat Vivianne goed is, dat wisten we natuurlijk al. Maar dit jaar werd ze samen met Virgil de Jong gekozen als ‘Best Players of the Year’ en dat is een hele eer. Als Viv niet voor haar thuisland een balletje schopt, doet ze dat voor Arsenal. Maar voetballen is niet het enige wat ze doet. Eén van haar favo dingen om te doen is gezellig samen met vriendinnen -en haar collega profvoetbalster gf Lisa Evans – op z’n Engels thee met melk drinken. Zou ze tijdens één van haar Britse uitstapjes hottie Hero Fiennes-Tiffin tegenkomen?

Shanice van de Sanden

Onze laatste Leeuwin in deze lijst hebben we als voetbalster te danken aan haar buurman. Die gaf haar namelijk op voor voetbal. Shanice had op dat moment van haar leven meer oog voor de computer en was voornamelijk een binnenmens. Toen voetbal toch iets serieuzer voor haar begon te worden, stopte ze met haar kappersopleiding. Nou, echt stoppen is het niet, want ze hoopt die ooit eens af te maken vertelde ze aan Trouw.

Ga jij ze ook aanmoedigen?

LEES OOK

Beeld: Instagram @oranjeleeuwinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen