Celebs Met Anxiety

14 Celebs vertellen over hun battle met anxiety

Als je fysiek ziek bent, kun je vaak makkelijk merken dat er iets mis is en zijn de symptomen vrij duidelijk. Als je ergens pijn hebt of als je misselijk bent en moet overgeven, weet je dat het tijd is om hulp te zoeken en naar een dokter te gaan. Maar onze fysieke gezondheid is niet het enige waar we ons bewust van moeten zijn. Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk.

Mental health heeft invloed op alles in je leven. Van de manier waarop je met anderen en jezelf omgaat in relaties, tot hoe effectief je bent in het afronden van dagelijkse taken. Hoewel het misschien eerder taboe was om over geestelijke gezondheid te praten, is het gesprek nu eindelijk geopend. Zelfs celebrities doen eraan mee. Dit is hoe een paar beroemdheden hun eigen gevecht met anxiety (gevoelens van angst, angststoornis) hebben gedeald.

Ben jij of ken jij iemand die mentale hulp nodig heeft? Vertel het dan aan een ouder, leraar, professional of andere vertrouwde volwassene.

Everything you need to know voordat je in therapie gaat

Saint Laurent : Photocall Paris Fashion Week Womenswear Fall/winter 2020/2021

Hailey Baldwin

‘Mensen vroegen me ‘hoe gaat het met je?’ en ik zou dan zeggen ‘het gaat goed met me, I’m fine.’ Maar in werkelijkheid zat ik de hele nacht huilen in mijn hotelkamer. Je moet gewoon eerlijk zijn over het feit dat het leven soms klote is. Het is moeilijk. Ik denk dat hoe meer we er open over zijn, hoe meer we mensen kunnen helpen om oplossingen te vinden.’ – Hailey Baldwin in een interview met Glamour.

Fusion Festival 2019

Perrie Edwards

‘Ik wil het graag hebben over iets. Je gevoelens uiten is gezond en ik wil eerlijk zijn tegen jullie allemaal.  De afgelopen jaren heb ik heel erg last gehad van angst en paniekaanvallen. Toen ik voor het eerst de effecten van anxiety begon te voelen, dacht ik dat ik mijn verstand aan het verliezen was en dat maakte me doodsbang. Ik voelde me zo alleen, alsof ik de eerste persoon ter wereld was die dit ooit meemaakte.’

De eerste paniekaanval was zo intens en overweldigend dat ik het gevoel had dat ik een hartaanval kreeg. Ik was zo bang en verward en had geen idee wat er met me gebeurde. Ik weet niet zeker wat de oorzaak was van die eerste paniekaanval, maar het ging snel bergafwaarts en ik bevond me in a really dark place, ik voelde me alleen en bang. Ik had mensen om me heen, maar ik kon ze niet uitleggen wat er met me gebeurde of waarom. Het beïnvloedde me zo erg dat ik het huis niet eens wilde verlaten. Ik stapte de deur uit en voelde de overweldigende behoefte om direct terug naar binnen te gaan. Het nam mijn leven volledig over.’

Ik ben blij te kunnen zeggen dat de fysieke aanvallen zijn gestopt, maar helaas leeft de angst nog steeds voort. De realiteit is dat het waarschijnlijk altijd zo zal blijven. Ik heb al 25 jaar een relatie met mijn geest, dus als ik het gevoel heb dat het tegen me werkt, voel ik me soms als een gevangene in mijn eigen hoofd. Het voelt als het meest onnatuurlijke ding in de wereld, maar het ding dat me het meest hielp was de ontdekking dat ik niet alleen ben. Ik ben niet de enige die dit meemaakt. Er zijn mensen over de hele wereld die zich precies zo voelen als ik! Zodra ik me realiseerde dat ik niet gek aan het worden was, voelde ik me meer bereid om het te verslaan. Ik heb therapie gehad en ik omring mezelf met mijn loved ones. Met iemand praten, ontlast je van SO MUCH STRESS. Ik werkte mijn coping mechanism’s uit en leerde wat mijn triggers zijn, zodat ik de aanvallen kan bestrijden voordat ze gebeuren. Ik beperkte mijn tijd op social media, want hierdoor voelde ik me vaak gevangen en claustrofobisch. Ik nam de controle over mijn leven en accepteerde wat ik niet kon controleren. Ik wil het niet meer verbergen. Ik heb last van anxiety en ik wil dat jullie allemaal weten dat als jullie last van angst hebben, dat jullie niet alleen zijn ♥️’. – Perrie Edwards via Instagram.

Gq Men Of The Year Awards 2020 In Association With Hugo Boss

Shawn Mendes

‘Het grote ding voor mij was dat elke keer als ik me overweldigd voelde en het niet aan Andrew vertelde, ik dieper in een gat raakte. Dus elke keer als ik nu zelfs maar een klein beetje van dat overweldigende gevoel voel, vertel ik het hem onmiddellijk. Want als je het probleem niet oplost op het moment dat het begint, ga je dit enorme, massieve ding creëren. Ik ontdekte dat hoe minder ik vertelde en uitlegde hoe ik me voelde, ik al stress kon krijgen als Andrew mij zou vragen om bijvoorbeeld 10 posters te signeren. Toen ik begon uit te leggen hoe ik me voelde en al deze dingen begon aan te pakken, kon ik 10 posters signeren en 10 shows doen en het zou geen probleem zijn.’– Shawn Mendes bij Billboard Live Music Summit.

Check ook: 7 dingen die je beter niet kan zeggen tegen iemand met anxiety

Celebrity Sightings In Paris March 2, 2020

Kourtney Kardashian

‘Iedereen gaat anders om met moeilijke tijden in z’n leven. Ik ben over het algemeen geen nerveus persoon, maar ik word wel angstig. Ik word ook misselijk; als het really bad is heb ik het gevoel dat ik niet kan eten, maar ik dwing mezelf om gezond te blijven. Toch, als mijn anxiety extreem is, voelt het alsof mijn lichaam de hele dag door calorieën verbrandt. Op dit soort dagen probeer ik cafeïne, alcohol en te veel suiker te vermijden – eigenlijk alles wat het kan verergeren. Een ding dat ik heb gevonden dat echt helpt, is working out. Natuurlijk, als ik een angstige dag heb, is mijn training veel lastiger, maar dan voelt het goed om je er doorheen te slaan!’ – Kourtney Kardashian op haar blog Sincerely Kourt.

59th Grammy Awards Arrivals

Adele

‘Ik ben bang voor het publiek. I get sh*tty scared. Tijdens een show in Amsterdam was ik zo nerveus dat ik via de nooduitgang ben ontsnapt. Ik heb een paar keer overgegeven. Een keer in Brussel, heb ik zelfs over iemand overgegeven. Ik moet het gewoon verdragen. Maar ik hou niet van toeren. Ik heb veel paniekaanvallen.’ – Adele in Rolling Stone.

2020 Sundance Film Festival "kajillionaire" Premiere

Gina Rodriguez

‘Ik heb last van anxiety. En bij het zien van deze clip van mezelf make-up-loos in Los Angeles kon ik zien hoe angstig ik was, maar ik leef mee met mezelf. Ik wil haar beschermen en haar vertellen dat het oké is om angstig te zijn, er is niets anders of vreemds aan het hebben van anxiety en ik zal overwinnen. Ik kijk graag naar deze video. Het maakt me ongemakkelijk, maar er is een vrijheid die ik voel, misschien zelfs een acceptatie. Dit ben ik. Puro Gina’ – Gina Rodriguez op Instagram.

Check ook: When your mind controls you: alles over depressie en angststoornissen

28th Annual Elton John Aids Foundation Academy Awards Viewing Party Sponsored By Imdb, Neuro Drinks And Walmart Arrivals

Colton Haynes

‘Er zijn miljoenen mensen die lijden aan verlammende angst, of het nu gaat om flauwvallen, om zweten of om zoveel verschillende andere klachten van anxiety. Er zijn zoveel mensen die het hebben en eraan lijden, dus je bent niet alleen. Het wordt zoveel beter als je eenmaal in staat bent om de tools te leren om ermee om te gaan.’ – Colton Haynes voor de #MyYoungerSelf Campagne

2017 Paleylive La Spring Season "riverdale" Screening And Conversation Arrivals

Lili Reinhart

School was een grote bron van anxiety voor mij. Ik haatte school. Ik heb sociale angst, en die ontwikkelde zich toen ik kind was. Ik had moeite om naar verjaardagsfeestjes te gaan. Het was er altijd al. Ik smeekte mijn moeder om me een semester thuis te laten studeren omdat ik me zo ellendig voelde op school. Ik werd niet gepest – er was geen bijzondere reden – maar depressies komen in mijn familie voor. Dat is iets wat moeilijk te verwerken kan zijn. Er was geen bepaalde reden waarom ik me zo voelde, maar je hebt geen reden nodig – het is een depressie.’ – Lili Reinhart in een interview met Glamour.

2020 Hollywood Beauty Awards

Selena Gomez

‘Tours zijn echt een eenzame plek voor mij. Mijn zelfvertrouwen had een deuk. Ik was depressief, angstig. Ik begon paniekaanvallen te krijgen vlak voordat ik op het podium kwam, of vlak na het verlaten van het podium. Eigenlijk vond ik dat ik niet goed genoeg was, niet capabel genoeg was. Het leven is zo stressvol, en ik krijg het verlangen om er soms gewoon aan te ontsnappen. Maar ik was niet bezig met het uitzoeken van mijn eigen problemen, dus het voelde alsof ik geen wijsheid had om te delen…’ – Selena Gomez in een interview met Vogue.

Ellie Goulding Performs At The V&a

Ellie Goulding

‘Ik begon paniekaanvallen te krijgen, en het engste deel was dat het door alles kon worden getriggerd. Vroeger bedekte ik mijn gezicht met een kussen als ik van de auto naar de studio moest lopen. Mijn nieuwe leven als popster was zeker niet zo glamorous als al mijn vrienden van thuis dachten. In het geheim had ik het fysiek en emotioneel erg moeilijk. Ik denk dat een deel van mijn paniekaanvallen werd veroorzaakt doordat ik niet zelfverzekerd genoeg was om in mezelf te geloven – ik was bang dat ik niet zo goed was in zingen zoals iedereen dacht dat ik was. En toen alles groeide, was ik bang om iedereen, inclusief mezelf, in de steek te laten.’ – Ellie Goulding in een persoonlijk artikel voor Well + Good.

Premiere Of Sony Pictures' "zombieland Double Tap" Arrivals

Emma Stone

‘Toen ik een jaar of zeven was, was ik ervan overtuigd dat het huis afbrandde. Ik kon het voelen. Geen hallucinatie, alleen een druk op mijn borst, het gevoel dat ik niet kon ademen, alsof de wereld zou eindigen. Er waren wat pieken zoals die, maar mijn angst was er continu. Ik vroeg mijn moeder honderd keer hoe de dag zou verlopen… Ik schreef een boek genaamd ‘I Am Bigger Than My Anxiety’ dat ik nog steeds heb: ik tekende een klein groen monster op mijn schouder dat tegen me praat in mijn oor en me al die dingen vertelt die niet waar zijn. En elke keer als ik ernaar luister, wordt het groter. Als ik er genoeg naar luister, verplettert het me. Maar als ik mijn hoofd draai en blijf doen wat ik doe – het gewoon tegen me laat praten, maar niet de aandacht aan geef die het nodig heeft – dan krimpt het ineen en vervaagt het.’ – Emma Stone in Rolling Stone.

Tom Ford Aw20 Show Arrivals

Miley Cyrus

‘Ik had vroeger angstaanvallen toen ik heel jong en bekend was. Ik zou opvliegers krijgen en het gevoel hebben dat ik ging flauwvallen of overgeven. Het gebeurde veel voor shows, en dan moest ik afzeggen. Toen begon de angst te komen van angst. Ik zou bij mijn vrienden zijn, denkend dat ik heel veel plezier zou moeten hebben. Je komt in dit gat, dat lijkt alsof je er nooit meer uit kunt komen.’ – Miley Cyrus in Marie Claire

Demi Lovato Performs At Birmingham Arena

Demi Lovato

‘Ik heb zo erg last gehad van anxiety tot het punt dat ik me gedrogeerd heb gevoeld. Ik kreeg zelfs problemen met mijn schildklier omdat ik zo gestrest en zo angstig was op momenten in mijn leven. Ik herinner me een keer dat ik naar het ziekenhuis ging omdat ik fysiek het gevoel had dat ik gedrogeerd was; ik had een paniekaanval. Als ik dagelijks anxiety krijg, hoef ik alleen maar een paar keer diep adem te halen omdat ik soms het gevoel heb dat ik niet op adem kan komen. Soms word ik erg wankel en erg verstrooid. Ken je het rusteloze beensyndroom? Het is net als het rusteloze lichaamssyndroom.’ – Demi Lovato in The Huffington Post

Check ook: Dit gebeurt er met je lijf als je een paniekaanval krijgt

Ifp's 29th Annual Gotham Independent Film Awards Red Carpet

Keke Palmer

‘Als je opgroeit in deze industrie, dwingt het je om te allen tijde op je best zijn. Als het gaat om dingen zeggen zoals: ‘ik ben moe en ik wil uitzoeken hoe ik mijn leven beter in balans kan brengen’, ‘ik voel me eenzaam’, ‘ik ben bang voor mijn bekendheid’ – die dingen kon ik niet zeggen. Het is okay om te zeggen hoe je je voelt. Het voelt goed om er voor jezelf te zijn.’ – Keke Palmer in Cosmopolitan

Bron: Seventeen | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen