zen

3 Manieren om in touch te blijven met jezelf

Dicht bij jezelf blijven, het klinkt zo eenvoudig maar soms is dat het niet. Op momenten dat je ergens over twijfelt bijvoorbeeld, of als je in een moeilijke periode zit. Met deze drie manieren, help je jezelf om weer in contact met jezelf te komen. Heel eenvoudig.

In contact blijven met jezelf is echt belangrijk. Alleen dan voel je waar je blij of verdrietig van wordt. En als je dat weet, kun je er ook iets mee. Als je niet in contact staat met jezelf, kun je op de vlucht slaan of je problemen onbewust ontwijken. Dat klinkt goed, maar is het niet. Want als je het niet oplost, komt het altijd weer terug.

Stil zijn

Een van de beste manieren om weer contact met jezelf te maken, is je af te zonderen en stil te zijn. Dat kan in huis, maar het is nog beter om de natuur in te gaan. Buiten kun je letterlijk beter ademhalen. Zoek de stilte op, dan kun je ook je eigen gedachten beter horen. Niet de stemmetjes die er zijn als je jezelf voorbij loopt maar je echte ik. Neem daarom echt elke dag even de tijd. Zet je telefoon uit of op stil en doe niets behalve genieten van de stilte.

Spiritualiteit

Heb je soms gedachten waarvan je je afvraagt waar ze vandaan komen? Of blijf je steeds maar in kringetjes draaien over dat bepaalde issue of die ene keuze? Dan kan spiritualiteit je helpen. Door een paragnost om raad te vragen, kun je antwoorden krijgen op issues waar je over twijfelt. Zo’n paragnost of helderziende is een persoon die met behulp van kaarten of gidsen uit het hiernamaals beelden en energieën oproept. Deze informatie kunnen ze omzetten naar boodschappen voor jou.

Ademhalen

Vind je het lastig om op bepaalde momenten dicht bij jezelf te blijven. Dan kan je ademhaling je helpen om in het nu te blijven. Adem 4 tellen in, houd 4 tellen vast, adem 4 tellen uit en wacht 4 tellen. Vind je het lastig alleen? Dan kan dit ook door begeleide ademhaling.

*Dit artikel is in samenwerking met ParaVisie

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen