Meisje met Sunday blues staart sip voor zich uit

4x Zo kom je van je Sunday blues af

Plof je net lekker op de bank, bekruipt het gevoel dat je morgen weer naar school moet je ineens. BAM. Grumpy AF. Tegenzin is een understatement. They’re the Sunday blues, sis. Gelukkig kun je er wel iets aan doen. Met deze tips versla je dat ellendige gevoel.

1. Zorg dat je zondagavond huiswerkvrij is

Zodra je op vrijdagmiddag vrij bent, is het weekend. Dat huiswerk komt nog wel, je hebt een heel weekend voor de boeg! Reality: op zondagavond om 22:00 uur zit je nog te stampen voor je toets en moet je nog aan je project beginnen. Dat versterkt die zondagavondblues alleen maar. Het is beter om vrijdag, als je toch nog in je work mode zit, meteen je to-do list af te werken én een to-do list voor maandag te maken, zodat je precies weet wat je na het weekend te wachten staat. Maakt niet alleen je zondagavond chiller, maar je hele weekend! Want je hoeft je geen moment meer druk te maken om maandag until, nou, maandag.

Moeite met je wiskunde huiswerk? Deze functie van Google is de perfecte hulp

Huiswerk is niet aangeraakt, meisje ligt op bed te eten

2. Haal het beste uit je zondag

Sunday, funday! In plaats van je ‘s middags al drukmaken om komende week, kun je beter iets van je dag maken. Ga (online) shoppen, meet up with a friend of ga sporten. Van dingen met anderen doen en van sporten als hardlopen en yoga krijg je energie en er komen allemaal feel-goodstofjes los. Blues, welke blues?

Check ook: 11X Maak van jouw weekend het beste ever!

Een kat is helemaal zen

3. Ga niet alvast je (school)mail of huiswerkgroepsapp checken

Zondagavond mag dan wel het einde van je weekend zijn, het is nog steeds wel weekend. Ga met een goed boek in bad, zet je fave afspeellijst op repeat, maak een wandeling met de hond (van je buren), doe een spelletje met de fam of kijk een leuke film en ga op tijd naar bed. Sunday night is hét moment om te relaxen en op te laden for the week ahead of you.

Sunday mood kat die ligt te slapen op een boek

4. Plan iets leuks op maandag

Wie zegt dat je alleen in het weekend leuke dingen kunt doen? Maandag is voor bijna niemand their fave day of the week, dus why not make it a little better door na school iets leuks te plannen? Dat kan iets met je bestie zijn, maar ook al je opgespaarde vlogs bingen. Of spreek thuis af dat jullie op maandagavond iets lekkers eten. Zo heb je iets om naar uit te kijken.

Van Gigi Hadid’s pasta tot Kylie Jenner’s noodles: deze TikTok recepten moet je proberen!

Pizza

Beeld: GIPHY, Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen