Boeken

5x boeken voor en door powervrouwen

Een goed boek is soms beter dan een serie of film en al helemaal als het voor en door een powervrouw is geschreven. Wij hebben vijf boeken voor je gevonden die leuk én leerzaam zijn en waarin girlpower centraal staat.

1. Good Night Stories for Rebel Girls – Francesca Cavallo & Elena Favilli

Van Cleopatra en Michelle Obama tot Mary Anning en Oprah Winfrey: in dit boek worden 100 verhalen van powervrouwen verteld. Verhalen en vrouwen waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen!

Good Night Stories for Rebel Girls
KOOP HIER

2. Liefde van A tot Z – S.K. Ali

Dit boek van S.K. Ali is brand new en onbevreesd geschreven: ze heeft zich erg kwetsbaar opgesteld in het verhaal, maar ook vol zelfvertrouwen. Als dat geen boss babe is! ‘Ik hoop dat ik de lezer daar tref, daar waar we elkaar zien zoals we zijn‘. Sajidah schreef al vaker over het moslimleven en Liefde van A tot Z is haar tweede roman en perfect om te lezen tijdens een rainy day met een hot choco.

Liefde van A tot Z
KOOP HIER

3. Not That Kind of Girl – Lena Dunham

Dit boek zit vol levenslessen die je vooral (niet) moet opvolgen. Zo bewijst ze zich niet meer tegenover het mannelijke geslacht, maar valt ze wel nog voor de bad guys. Not That Kind of Girl is een roman met de ervaringen van Lena Dunhem waar een feministisch tintje in is verwerkt.

Not That Kind of Girl
KOOP HIER

Check ook: Boeken waar je elke dag wat mee kan

4. You Are a Badass – Jen Sincero

Het motto van dit boek? Twijfel niet aan jezelf en start een amazing life! In hoofdstukken ‘Je brein is je bitch‘, ‘Angst is voor losers‘ en ‘Het was de schuld van mijn onderbewustzijn’, geeft Jen Sincero je transformerende inzichten in je financiën, relaties en carrière én hoe je alle amazing dingen wil krijgen die je maar wilt. Interesting!

You are a badass
KOOP HIER

Op zoek naar een goed kookboek? Check dan deze boeken waarmee je easy de lekkerste gerechten op tafel zet!

5. Girl Code – Cara Alwill Leyba

Girls support girls: dát is het hele idee achter het boek van Cara Alwill Leyba. Girl Code is een stappenplan voor vrouwelijke ondernemers, professionele vrouwen, “side hustlers” (zij met een dagbaan plus een parttime klein bedrijf) en iedereen daar tussenin. In dit boek leer je hoe je zelfvertrouwen kunt opbouwen, hoe je jaloezie aan de kant kunt zetten en uiteindelijk de kracht van verbinding kunt leren. ‘Cause that’s what life is about.

Girl Code
KOOP HIER

Check ook: 20x feministische Instagram accounts om ASAP te volgen

Beeld: Getttyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen