5x Dichters om te volgen op Instagram

Deze week is het poëzieweek (30 januari t/m 5 februari) en mocht je nu denken: ‘meh, poëzie’, you thought wrong. Dichten is tegenwoordig hartstikke hip en het is een mooie manier om je gevoelens en/of gedachtes te uiten. Ben je zelf niet zo goed in schrijven? No worries, wij hebben vijf Instagram-accounts van dichters gevonden waar je hart, zelfs als je niet zo into dichten bent, een sprongetje van zal maken. Enne, het is binnenkort V-day en wat is er nou romantischer dan een lief rijmpje schrijven in een valentijnskaart voor je (secret) crush?!

1. @larsvdwerf

Lars is een Rotterdamse dichter en heeft al verschillende gedichtenbundels uitgebracht. Leuk om zelf te houden óf om te geven als cadeautje: de gedichtenbundels van Lars wil je hebben! Ook maakt Lars versjes op maat. Je kunt dan langs gaan op één van de plekken waar hij staat (vaak is dit op een station of in een winkel/bibliotheek) en schrijft hij voor jou een eigen, uniek versje.
Lars is te vinden op Instagram onder de naam @larsvdwerf.

2. @lottenijborg

Lotte schrijft brieven aan de liefde en ook die kunnen we zo nu en dan wel gebruiken. Ze zet woorden op papier waar je zelf niet op kan komen en haar poezië geeft je liefde, herkenbaarheid en veel kracht. You go Lotte!
Lotte is op Instagram te vinden onder de naam @lottenijborg.

Wist je trouwens ook al dat Riverdale actrice Lili Reinhart een eigen gedichtenbundel heeft uitgebracht?!

3. @Rupikaur

Toch meer fan van Engelse poëzie? Ook die hebben we voor je! Misschien dat je al eens gehoord hebt van de naam ‘Rupi Kaur’. Ze heeft twee gedichtenbundels uitgebracht: Milk & Honey en The Sun and Her Flowers. De poëzie van Rupi gaat best wel diep en ze heeft antwoorden op vragen waarvan je niet wist dat je ze had.
Rupi is op Instagram te vinden onder de naam @rupikaur.

4. @samantha.king.holes

Een andere internationale dichter is Samantha King Holes. Net als Rupi Kaur zet zij fijne woorden op papier. Naast dat haar tekstjes mooi zijn om te lezen, ziet haar Instagram er ook nog eens fab uit! Reden genoeg om deze power girl te volgen dus!
Samantha is op Instagram te vinden onder de naam @samantha.king.holes.

Wil je meer lezen? Check dan deze boeken waar je elke dag iets mee kunt doen!

5. @jip_gewoon

Jip is gewoon Jip. Op deze Instagram pagina vind je niet alleen de leukste en liefste rijmpjes, maar kun je ze ook nog eens laten afdrukken op kaartjes, kussens of kopen in een boekje. Ook kun je op de site accessoires en andere leuke dingen kopen. We want them all!
Jip is op Instagram te vinden onder de naam @jip_gewoon.

LEES OOK:

Beeld: Instagram @jip_gewoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen