surfen

5x surftips die elke beginner kan gebruiken

Misschien wil je een nieuwe sport proberen, wil je op surfkamp of ben je al op surfkamp. Dan kun jij zeker wel wat surftips gebruiken! Lekker scheuren over grote golven en een paar trucjes zijn natuurlijk #goals, maar eerlijk is eerlijk, we moeten bij het begin beginnen. Daarom speciaal voor de (pro)surfers to be 5x surftips die elke beginner kan gebruiken!

5x surftips voor beginners

 

1. Kies een goede surfschool

Je hebt de stap genomen om te gaan surfen, yaay! Maar net zoals het leren van andere dingen begint dat op een school. Ben je in Nederland en wil naar een surfschool? Veel stranden zoals Wijk aan zee, Scheveningen of Zandvoort hebben (verschillende) surfscholen. Je kunt natuurlijk ook in het buitenland op surfkamp gaan. Kies een goede en leuke organisatie zoals BoardX of Zarautz Surf Village voor een onvergetelijke en intensieve surfvakantie.

2. begin met een work-out en goede warming-up

Omdat surfen een hele intensieve sport is, en je je armen en core (romp) veel gaat gebruiken is het verstandig als je deze van te voren traint. Je duwt voortdurend jezelf omhoog van de plank af om daarna te moeten balanceren wanneer je over de golven surft. Je kunt bijvoorbeeld krachttraining gaan doen zoals push-ups of buikspieroefeningen om beide spiergroepen te trainen. Een work-out begint natuurlijk bij een goede warming-up om je spieren warm te maken. Ben je op het strand? Ren dan eens een paar keer heen en weer! Wedden dat jij binnen no-time warmgelopen bent? 😉

3. Take it slowly

Verwacht niet dat je net als Otto en Reggie uit Rocket Power meteen over de hoogste golven kunt surfen. Surfen leer je – letterlijk – met vallen en opstaan. Omdat de techniek van surfen best moeilijk is om in het water onder de knie te krijgen, is het verstandig om op het land te beginnen met de surftechnieken. Dit zal je surfleraar je ook gaan aanraden, nothing to be ashamed of! Zo is elke pro-surfer begonnen!

4. Leer de surfers-etiquettes

Bij surfen komen nogal wat veiligheidsregels aan te pas, en dat is maar beter ook! Je wil namelijk niet ineens geraakt worden door een surfboard! Daarom is het belangrijk om de surf-etiquettes goed te leren, zodat je weet wat er van jou – als surfer – verwacht wordt, en wat jij kunt verwachten van andere surfers. Wij geven je alvast de twee belangrijkste regels:

  1. Blijf uit elkaars surfwater. Wanneer je in iemand anders zijn surfwater je eigen ding gaat doen, kun je ongelukken veroorzaken. Hou daarom altijd genoeg afstand.
  2. Wacht je beurt af. Als het druk is op het water, zul je eerst netjes je beurt af moeten wachten. Vaak hebben surfscholen wel een speciaal gebied afgezet voor de lessen, maar mocht je zelf het water opgaan kijk dan goed of je geen andere surfers blokkeert.

5. Dit neem je mee

Surfen kun je natuurlijk niet zonder surf essentials. Als je op surfkamp gaat of surfles neemt in Nederland, zullen ze daar een (beginners)plank en wetsuit voor je hebben, maar dat is niet alles wat je nodig hebt als surfer! Hier een klein rijtje wat je allemaal moet meenemen voor een ritje op de golven:

And remember: de beste surfer is niet degene die meteen op de plank kan blijven staan, maar degene die het meeste plezier heeft en niet opgeeft! 

Ben jij weleens op surfkamp geweest, of ga jij van de zomer surfen? Laat het ons weten op Instagram @cosmogirl_nl!

LEES OOK:

Beeld: Unsplash

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen