tips-kleur-gebruiken-voordeel

5x tips om kleur in je voordeel te gebruiken

Ben jij een kleurrijk type of juist niet zo? Wist je al dat je kleuren in ook in je voordeel kan gebruiken? Iedere kleur heeft namelijk zo zijn eigen effecten en als je ze slim inzet kunnen ze je veel voordelen opleveren. Hieronder vind je 5 tips om kleur in jouw voordeel te gaan gebruiken.

1. Het kan je vrolijker maken

Iedereen heeft zo zijn favoriete kleuren, jij natuurlijk ook! Door je favoriete kleur bij je te dragen, bijvoorbeeld in je outfit of de accessoires om je heen, kan je ervoor zorgen dat je je vrolijker voelt. Sowieso zijn er kleuren die van nature een vrolijk gevoel met zich meebrengen; heb je je ooit verdrietig gevoeld als je naar de kleur geel kijkt? Nee? Geel is de kleur van de zon en daar worden veel mensen vrolijk van. Probeer maar eens of het werkt om iets geels te dragen als je je een beetje sip voelt, wedden dat je je straks een stuk beter voelt?

2. Je kan je er zelfverzekerder door voelen

Kleuren kunnen je niet alleen vrolijker maken, je kan je er ook zelfverzekerder door voelen. Als jij kleuren draagt waar jij je onwijs goed in voelt, ben je waarschijnlijk veel minder onzeker dan wanneer je kleuren draagt die je de mogelijkheid geven om je te verschuilen. Vaak zijn het dan ook felle kleuren als rood of oranje die je kunnen helpen om je zeker van jezelf te voelen. Trek volgende keer dus eens iets roods aan als je een presentatie moet geven!

3. Het kan je laten stralen

Als je weet welke kleuren jou het beste staan, kan je ze gebruiken om te gaan stralen, zelfs als je je even niet zo top voelt. Iedereen heeft namelijk een persoonlijk kleurprofiel waarin de kleuren zitten die jou het beste tot je recht doen komen. Als jij jouw persoonlijke kleuren gaat dragen is de kans heel groot dat je er niet alleen heel goed uitziet, maar je ook nog eens fantastisch voelt! Ideaal voor bijvoorbeeld die eerste date met je crush…

4. Je kan erdoor ontspannen

Niet alleen kunnen kleuren ervoor zorgen dat je vrolijk of zelfverzekerd voelt, ook kunnen ze je helpen ontspannen. Wat dacht je van een kalme blauw- of groentint op je muren, in je outfits of in de accessoires in je huis…? Vaak zijn het de zachte natuurtinten die je doen denken aan bos, bergen, zee en strand die ons helpen ontspannen, dus zet ze in je voordeel in als je vaak druk en/of gestrest bent!

5. Je kan er een energieboost van krijgen

Ja, als kleuren je kunnen helpen ontspannen, kunnen ze natuurlijk ook het tegenovergestelde effect hebben! Heb jij een energieboost nodig? Omring je dan met actieve, felle kleuren, zoals rood of oranje. Deze kleuren doen ons denken aan vlammen en geven ons daardoor (onbewust) de kracht om door te gaan. Handig om te weten als je nog even wat energie nodig hebt om je tentamen voor te bereiden of je huiswerk af te maken, vind je ook niet?

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen