Als je door Instagram scrolt word je overladen met mooie foto’s van influencers en stiekem wil jij ze ook. Maar hoe doen ze dat toch? Duizenden likes op een foto terwijl de jouwe blijft hangen op 34. Dat komt echt niet door je foto, want die is super cute en je outfit is on fleek!

 

Volgers probleem?

 
Waarschijnlijk pak je Instagram niet serieus genoeg aan. En dat is ook oké als het je allemaal niets kunt schelen. Maar als je toch graag meer volgers wil, vereist dat dedication en moet je serieus aan de bak. We spraken met Robin Singels en zij was zo lief om haar 5 Insta geheimen om meer volgers te krijgen met jullie te delen.

 

Be You

‘Creëer je eigen unieke style en wees jezelf. Persoonlijk houd ik van high-street/American Vintage. En ben ik gek op Amsterdam en het stadsleven. Dit zie je dus ook terug op mijn Instagram.’ Doe dus niet zomaar iemand na, maar kies zelf een style die bij jou past en maak de foto’s op plekken die bij jouw leven horen. Zo houd je je Insta-life dichtbij jezelf, dat is het makkelijkst vol te houden.

https://www.instagram.com/p/BsiZh3SHiJo/

 

Get busy

‘Post consequent. Zo blijft je Instagram in leven en wordt het nooit saai! Daarnaast word je dagelijks opgemerkt door mensen op Instagram die jou nog niet volgen en groei je nog sneller. Iedere post zorgt voor zichtbaarheid, dus verhogen die activiteit!’ Uit onderzoek van Coosto blijkt dat je het beste op dinsdag en woensdag na 20:00 een foto kunt posten, om zo het meeste bereik te behalen. Blijf ook actief op je Instagram Stories, dit helpt bij je zichtbaarheid.

 

Creëer een style

‘Werk aan een mooie feed. Je feed bestaat uit de eerste 12 foto’s die te zien zijn als iemand op je profiel kijkt. Op het moment dat je feed er over het algemeen verzorgd uit ziet en één geheel is, komt je stijl goed naar voren. Daarnaast maakt dit het ook extra aantrekkelijk om iemand te volgen.’ Je krijgt je feed makkelijk in één geheel door op iedere foto dezelfde filter te gebruiken.

 

Lights, Camera, Action

‘Locatie en licht zijn belangrijk. Alles begint bij goede verlichting én een coole hotspot.’ Maak je foto’s dan vooral ook bij daglicht en ga opzoek naar leuke straatjes, eettentjes en winkels om je Insta-worthy foto’s te maken.

https://www.instagram.com/p/BqXrHFknjwY/

 

Interactie is de key!

‘Reageer en like erop los, want een like of een comment is echt geen moeite. Op het moment dat iemand jou volgt en de moeite neemt om een lief bericht achter te laten, is het net zo lief om terug te reageren. Zo raken je volgers meer betrokken. Je kan beter genoegen nemen met minder volgers, maar volgers die erg betrokken en trouw zijn, in plaats van veel volgers die steeds komen en gaan.’

 

LEES OOK:

 

Fotografie: Instagram @robinsingels