Bodypositivity

11x Queens die afwijken van het ‘perfecte plaatje’ op Instagram and love it

Waar het lang op Instagram draaide om het ‘perfecte plaatje’, zie je nu steeds vaker dat influencers hier vanaf stappen en juist de ‘realiteit’ laten zien, en dat deze lang niet altijd zo perfect is als-ie lijkt.

Deze Instagrammers laten zien dat iedereen beautiful is in their own way. Zeker het volgen waard!

Rianne Meijer

Voor iedereen die Rianne nog niet kent of volgt: what are you doing?! Deze enorme boss babe is wereldberoemd geworden door haar geweldige posts over social media vs reality. Ze laat hiermee duidelijk zien dat niet altijd alles is wat het lijkt en dat ook zij niet altijd perfect op een foto staat.

Joann van den Herik

Onzekerheden over je body? Dan moet je zeker even Joann volgen op Instagram (en TikTok). Deze über body positivity queen is een plussize-model én columnist van CosmoGIRL! en laat zien dat je er mag zijn, ieder lichaam beautiful is en dat niemand perfect is.

Zo word jij een confidence Queen tijdens bikini season

@joannvdherik

Who said you could love all bodies?🤮 ##bodyconfident ##bodypositive ##loveyourself ##selflove ##fyp

♬ Muffins In The Freezer – Tiagz

Vivian Hoorn

Voor als je het nog niet wist: Vivan Hoorn heeft twee Instagram-accounts. Ze houdt er namelijk van om mooie plaatjes te delen, maar deelt ook graag foto’s uit haar dagelijks leven van haar alter-ego Jaqueline Timemachine. Ze is niet bang om haar lichaam en dagelijkse struggles te delen en inspireert anderen dan ook om volledig zichzelf te zijn.

Kelly Brown

Kelly bedacht de hashtag #fatatfashionweek en is een echte body positivity-activist. Haar online platform zet ze in om vrouwen ervan te overtuigen dat elke body goed genoeg is.

Miljuschka Witzenhausen

Oud-WIDM deelneemster, presentatrice, tv-chef en foodwriter Miljuschka laat op haar Instagram zien dat veel influencers een beeld creëren dat helemaal niet realistisch is. Daarom laat ze juist ‘echte’ foto’s zien and we love it!

Danae Mercer

Ook Danae probeert haar volgers te waarschuwen voor het verschil tussen Instagram en de realiteit. Met haar Instagram vs. reality foto’s inspireert ze een hoop mensen.

Shalom Blac

Shalom kreeg op negenjarige leeftijd olie op haar gezicht tijdens een ongeluk in het restaurant van haar moeder. Toen ze eenmaal hersteld was, werd ze jarenlang gepest om haar uiterlijk, wat haar zelfs bijna tot zelfmoord dreef. Gelukkig gaat het nu stukken beter met Shalom en deelt ze op haar YouTube-kanaal onder andere make-up tips voor slachtoffers van brandwonden.

Em Ford

Em heeft last van acne, maar dit houdt haar niet tegen om foto’s te delen zonder make-up op Instagram. Een grote inspiratie!

Check ook: True Story: ‘Ik werd sterker door mijn acne’

Jesssamyn

Deze yogalerares laat zien dat iedereen gewoon zichzelf mag zijn en dat curvy niet gelijk staat aan ongezond. Haar aanpak is superpopulair en werd zelfs opgepikt door magazines als Forbes en New York Times.

Chessie King

Chessie was vroeger volgens de mode-industrie te dik om mee te doen aan een bikinicontest, maar is volgens de sociale media nu juist te dun om te mogen meepraten over bodypositivity. Ze herkent zich dus goed in de gedachte ‘ik ben nooit genoeg’. Volgens Chessie moet élke vrouw aan het woord komen, ongeacht hoe je lichaam eruit ziet.

Alicia Keys

De beroemde zangeres was het zat om alsmaar in het ‘perfecte’ plaatje te passen, en besloot daarom twee jaar geleden om met make-up te stoppen. Ja, anders dan je body shape of kleur is dat inderdaad een keuze, maar wel eentje die geprezen mag worden. Ze lanceerde de #nomakeup-campagne en zet zit nog steeds in voor selflove.

LEES OOK:

Bron: Elle, Girlscene, LINDA. | Beeld: Instagram @rianne.meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen