happy

7x Don’t worry, be happy!

Believe us: geluk zit écht niet in een kast vol designeritems. Waar waar zit geluk dan wel? In een klein hoekje! Met deze 7 happy tips, ga jij gelukkig en zorgeloos het leven door!

7x Don’t worry be happy

 

1. Denk positief

Ben jij een ‘het glas is half leeg’- type? Grote kans dat je een stuk minder gelukkig bent dan iemand die naar de volle helft van het glas kijkt. Als die leuke jongen zomaar voorbijloopt in de gang, dan kun je denken Zie je, hij is niet in geïnteresseerd in me. Maar je kunt ook denken: Hij heeft me gewoon niet gezien. Think positive baby girl!

2. Wees aardig tegen alles en iedereen

Als je lieve dingen voor andere doet, dan word je daar zelf ook blij van. Het maakt happy om een vrolijk gezicht te zien! Blijf wel jezelf en probeer niet te forceren. Als knuffelen met zwerfkatten toch niet zo jouw ding is, dan worden jij én de katten daar allebei niet vrolijker van.

3. Denk niet te lang aan vervelende dingen

Liefdesverdriet, je lievelings jurkje dat twee maten te klein uit de was komt of je portemonnee verliezen: dramatisch, maar probeer je eroverheen te zetten, Wat schiet je ermee op om daar weken lang boos of verdrietig om te blijven? Precies, helemaal niets! Je voelt je juist alleen nog maar ellendiger wanneer het de hele tijd voor je hoofd spookt.

4. Wees gelukkig in je eentje

Voordat je de volle 100% kunt gaan voor een hechte vriendschap of relatie met je lover, is het belangrijk dat je jezelf leuk gezelschap vindt. Het is natuurlijk gezellig om dingen met andere te doen, maar het is net zo lekker (en helemaal niet saai!) om een avondje alleen seizoen 3 van La Casa de Papel te bingen.

5. tijd = fijn

Een dagje voor jezelf heeft iedereen af en toe nodig. Ga wandelen met de hond, shoppen, lees een goed boek of ruim je kamer op. Na zo’n relaxte dag kun je er weer even tegenaan. Note: Probeer tijdens je relax-uren niet na te denken over problemen. Gun jezelf een dagje zonder gepieker en zet alle negatieve gedachten uit je hoofd en maak plaats voor happy vibes!

6. Volg je intuïtie

Het klinkt misschien cliché, toch is het ontzettend waar: je eerste ingeving is (bijna) altijd de beste. Je kunt er eindeloos over nadenken of je voor die summerjob moet gaan, of dat je vakantieliefde leuker is dan je lover in NL, alleen weet je stiekem van binnen allang het antwoord op deze vragen. Follow your heart!

7. Besef wat je hebt

Tijdens een dipje denk je dat je hele leven alleen maar bestaat uit ellende, maar dat valt best mee. Probeer eens op te schrijven wat er allemaal wél goed gaat. Je hebt misschien genoeg van het single zijn, maar bedenk dat je aan de andere kant closer met je BFF bent dan ooit. Always look on the bright side of life!

LEES OOK: 

Beeld: Freepik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen