Goede voornemens voor 2021

7x Zo zorg je dat goede voornemens veranderen in daily habits

New year, new me. Dat zeggen we ieder jaar, maar van die goede voornemens is na januari vaak niets meer te merken. Met deze zeven tips zorg jij dat die goede voornemens veranderen in gewoontes!

1. Begin rustig

Take it easy! Je bent sneller geneigd om je voornemens vol te houden wanneer je het rustig opbouwt, dan wanneer je er meteen volledig voor gaat. Sport jij nooit, maar ben je van plan om dat dit jaar wel te gaan doen? Begin dan met twee of drie keer per week een half uurtje sporten. Als dat lukt, kun je altijd nog naar vier of vijf keer per week gaan. Great things take time!

Sportscholen dicht? No problem, train at home met professionele balletdansers

2. Maak het volhouden van je voornemens makkelijk

We drinken veel sneller een slokje water als er een fles naast ons staat en we eten minder snel een chocoladereep als we het niet al in huis hebben liggen. Whatever je goede voornemen ook is, zorg dat je het zo makkelijk mogelijk maakt om ermee aan de slag te gaan.

3. Geef jezelf rewards

Soms zijn goede voornemens best pittig. Vooral als je een activiteit of gewoonte totaal niet gewend bent. Wees daarom elke keer dat je aan je goede voornemen hebt gewerkt trots op jezelf (je mag jezelf best een klein schouderklopje geven) en trakteer jezelf eventueel een beloning. Ga na een sportsessie bijvoorbeeld lekker in bad, of gun jezelf een avondje Netflix na een drukke, productieve dag. You deserve it!

Check ook: Met deze essentials maak je het perfecte bad!

4. Behaal je goals met je besties

Vrienden en vriendinnen maken alles beter! Als jullie hetzelfde goede voornemen hebben, kunnen jullie elkaar motiveren en wordt het een stuk makkelijker om je doel te behalen. Ook kunnen jullie elkaar helpen herinneren aan jullie voornemens.

5. Geef niet op

Is het een dagje niet gelukt? Don’t worry en ga de volgende dag gewoon verder waar je bent gebleven. Niemand is perfect en iedereen heeft weleens een bad day.

6. Bedenk waarom je je voornemen wil volhouden

Er zijn verschillende redenen om jezelf iets voor te nemen. Misschien is het echt nodig, wil je jezelf uitdagen, een verschil maken of wil je meer van jezelf gaan houden en slechte gewoontes afleren. Als je het even niet meer ziet zitten, bedenk dan waar je het voor doet. Heb jij meer nodig dan alleen een gedachte? Je kunt ook een moodboard met quotes en plaatjes op je kamer hangen. Ook is het natuurlijk altijd een goede om je goede voornemens voor jezelf op te schrijven.

Check ook: Deze goede voornemens voor 2021 zijn worth a try!

7. Maak je voornemens positief

In plaats van tegen jezelf te zeggen dat je moet stoppen met ongezond eten, kun je beter zeggen: ‘ik ga dit jaar gezonder eten.’ Being more positive is al een goed voornemen op zich!

Check ook: Vervang je ongezonde cravings voor deze gezonde snacks!

Bron: Goedetengezondleven.nl | Beeld: Gettyimages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen