Angstgevoelens

8 apps apps die je helpen bij angstgevoelens

Soms wordt je overmeesterd door een groot angstgevoel, maar kan je eigenlijk niet verklaren waar dat vandaan komt. Herkenbaar? That’s totally fine, want je bent echt niet de enige. Deze apps zijn de beste die je helpen bij het managen van angstgevoelens.

Soms word je overmeesterd door een groot angstgevoel, maar kan je misschien niet verklaren waar dat vandaan komt of lukt relativeren maar niet. Herkenbaar? Dat is heel vervelend, maar je bent gelukkig niet de enige. Deze apps zijn pro in het managen van je angstgevoelens.

Apps tegen angst

In een wereld die op z’n kop staat en zoveel dingen onzeker zijn, kan angst suddenly bij je aankloppen. Misschien heb je al allerlei mindfulness videos op YouTube gekeken of struin je TikTok af naar de gouden tip. Maar wist je ook dat er verschillende apps zijn die je kunnen helpen met het omgaan met angstgevoelens? Er zijn natuurlijk ontelbaar veel apps die je kunt downloaden op je telefoon, maar welke zijn er nou écht useful? Dankzij de GGZ-appwijzer vind je betrouwbare apps die jou kunnen helpen met verschillende problemen. Wij hebben de 8 beste apps die je helpen bij angstgevoelens voor je op een rijtje gezet.

Niceday app

NiceDay – Coaching & Therapy

Wil jij je minder zorgen maken of heb je last van bijvoorbeeld faalangst? De app NiceDay helpt je bij ontspannen én je goed voelen. In de app krijg je support bij whatever you want en kun je op laagdrempelige manier in contact komen met professionals.

DOWNLOAD HIER!
How Are You app

How are you?

Je hoort deze vraag vaak genoeg en waarschijnlijk is jouw antwoord een vluchtige ‘goed, met jou?’, zodat je snel weer verder kan. Deze app brengt daar verandering in. In de app kun je invoeren wat er allemaal op een dag gebeurt en met emojis kan je jouw stemming aangeven, denk aan een verdrietige emoji wanneer je een bad day hebt. Op deze manier krijg je inzicht in hoe jij je voelt en wat er allemaal invloed heeft op jouw emoties.

DOWNLOAD HIER!
Wysa app

Wysa: stress, depression & anxiety therapy chatbot

Kijk nou, wat een cute beestje! Dat wordt je nieuwe best friend als je de app Wysa download. Wysa helpt bij stressmanagement en het verlichten van angst. Al bij het zien van de schattige pinguïn voel je je vast een stukje beter!

DOWNLOAD HIER!
Daylight Worry Less app

Daylight – Worry Less

Worry less’… Was het maar zo makkelijk, hè? De makers van deze app weten maar al te goed dat issues niet van de één op andere dag verdwenen zijn en hebben helaas geen wonderlijke oplossing. Wat ze wél kunnen doen, is hulp geven bij het omgaan met zorgen en angst. Met tips uit de app krijg je weer grip op je negatieve gedachten!

DOWNLOAD HIER!

Check ook: 6x Feel-good liedjes voor als je down bent

Happify app

Happify

De app Happify zit vol kleur en daar word je al instant happy van. In de app vind je spelletjes en meditaties die je trainen om negatieve gedachten de baas te worden. Daarnaast kun je ook je ontwikkeling in de app zien.

DOWNLOAD HIER!
Feeling Good app

Feeling Good: positive mindset

Trek jij je graag af en toe terug om tot rust te komen? Dan is deze app wat voor jou. Met audiogeluiden leer je met spanningen om te gaan.

DOWNLOAD HIER!

Check ook: 7x De beste apps die helpen tegen slapeloosheid

Panicshield app

PanicShield

Deze app is speciaal ontwikkeld voor paniekaanvallen. Het geeft info over paniekstoornissen en daarnaast vier verschillende hulpmiddelen, zoals ademhalingsoefeningen en braintraining. De app helpt je rustig te worden, zodat je daarna weer door kunt gaan.

DOWNLOAD HIER!
Strategic Breathing app

Strategic Breathing

Letterlijk vertaald: strategisch ademhalen. Ademhaling is key. Wanneer je vanbinnen onrustig bent, is je ademhaling dat ook. Als je je focust op je ademhaling en deze weer under control krijgt, wordt je lichaam automatisch ook wat rustiger. Deze app helpt je daarbij.

DOWNLOAD HIER!

Check ook: Coronadip? Doe mee met CG!’s Fun February

Bron: GGZ | Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen