Powerful Black Women

8x Powerful black women voor Black History Month

De hele maand februari is het ‘Black History Month’. In deze maand is er extra aandacht voor de geschiedenis van de zwarte bevolking, omdat racisme nog steeds a thing is and moet stoppen. Daarom zetten wij een aantal inspirerende zwarte vrouwen op een rij who totally wrote history.

Althea Gibson Getty Images

Althea Gibson

Deze dame won als eerste zwarte vrouw een grandslamtoernooi (een groot tennistoernooi). Eerst in Parijs en daarna deed ze het nog eens in het Wimbledon en óók bij US Open. In totaal heeft Althea VIJF wereldtitels op haar naam staan!

Maya Angelou Getty Images

Maya Angelou

Maya Angelou was een schrijver, dichter, zangeres, danseres, burgerrechtenactivist én hoogleraar! Met haar eerste roman I know why the caged bird sings beschrijft ze haar jeugd en deze bestseller ook nog verfilmd. Daarnaast heeft ze maar liefst drie(!) Grammy Awards voor verschillende audioboeken gewonnen.

Madam CJ Walker Getty

Madam C.J. Walker

Deze powerwoman is a beauty industry legend. Ze heeft een fortuin verdiend met haar bedrijf in cosmetica en haarproducten. Daarmee is ze zelfs de eerste self-made miljonair van Amerika!

Angela Davis, ANP

Angela Davis

Angela Davis is een feministische filosoof, schrijver, professor en activist. Ze heeft veel geschreven over vrouwen en feminisme, en dan vooral over de onderdrukking van zwarte vrouwen. Ze komt voor veel meer op dan de rechten van de black women, want ze besteedt ook veel aandacht aan de feministische beweging voor zwarte vrouwen.

Check ook: Zo kun je in actie komen tegen racisme

Shirley Chisholm Getty

Shirley Chisholm

Shirley Chisholm is in de Verenigde Staten het eerste vrouwelijke federale parlementslid ooit geweest. Het smaakte naar meer en een paar jaar later was ze de eerste Afro-Amerikaanse kandidaat van een grote partij voor president van de VS. Naast haar politieke werkzaamheden heeft Shirley zich ingezet voor de burgerrechten voor zwarten, armen en vrouwen.

Ella Fitzgerlad Getty

Ella Fitzgerlad

Deze dame is de Queen B of the early days. Ze is namelijk de eerste zwarte vrouw die een Grammy Award heeft gewonnen! Wist je dat Beyoncé er ondertussen 22 op haar naam heeft staan? Who run the world?! GIRLS.

Check ook: Beyoncé komt met Netflix docu

Mary Kenner

Mary Kenner is een uitvinder van talloze producten. Zo heef ze onder andere de eerste hulpmiddelen voor menstruatiehygiëne op de markt gebracht. Een grote thank you to Mary, want waar zouden wij zijn zonder?

Katherine Johnson Getty Images

Katherine Johnson

Last but not least: Katherine Johnson. Katherine was een wiskundige en heeft gewerkt bij NASA. Katherine stond bekend om haar nauwkeurigheid en met haar talent heeft ze bijgedragen aan verschillende lucht- en ruimtevaartprogramma’s, waaronder de vlucht van Apollo 11 naar de maan. Talk about a boss babe.

Check ook: Drie levenslessen van sheroes

Bron: Instagram @chicksforclimate| Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Anoniem
    Reactie: Heya i am for the primary time here. I found this board and I in finding It truly useful & it helped me out a lot. I hope to present something again and help others like you aided me.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen