Marjoke Bloemist

A day in the life van bloemist Marjoke (20): ‘Rouwwerk maken is zo bijzonder’

We’re all #borntolead en daarom zet CG! inspirerende meiden in de spotlight. Deze keer krijg je een inkijkje in het dagboek van een bloemist. Benieuwd hoe de werkdag van Marjoke eruit ziet? Lees snel verder!

Herken je het gevoel dat je móét presteren en dat de hoeveelheid volgers op Instagram muy importante is? Door de prestatiemaatschappij en social media lijkt het soms alsof je er pas echt toe doet als je populair bent met tienduizenden volgers. Well, let us tell you, dat is geen vereiste voor een happy en successful life. Daarom zet CG! naast Boss Babes en Power Girls ook meiden met een ‘normale’ job in de spotlight.

Bloemist

Marjoke is nog maar 20 jaar oud en werkt ATM full time in een bloemenzaak. Ze houdt van bloemen en planten en weet als geen ander hoe ze een prachtig boeket op tafel moet zetten. Elke dag is anders en daardoor is het soms best een uitdaging.

Benieuwd naar hoe een werkdag van Marjoke eruit ziet?

07:30

Mijn wekker gaat altijd om half 8. Normaal gesproken ga ik naar de bloemenzaak waar ik werk, maar soms heb ik ook andere dagen. Dan mag ik bijvoorbeeld helpen op locatie. Dat is vaak intens en druk, maar altijd leuk. Zo mocht ik pas helpen bij een styled wedding shoot. Daarvoor ben ik iets eerder mijn bed uitgegaan, maar dat mocht de pret niet drukken, want ik had er super veel zin in.

09:00

Aangekomen op locatie, het sprookjesachtige kasteel Doorwerth, kreeg ik toch een flink zenuwgevoel. Het kasteel is groot en de binnenruimte is prachtig. Dat ik op zo’n locatie mag ondersteunen bij een opdracht, is ontzettend gaaf. Bij zo’n shoot als deze werk ik met veel mensen samen. Zo is er een fotograaf, videograaf, styling en weddingplanner aanwezig. Nadat mijn collega en ik iedereen hebben ontmoet, zijn we alvast aan de slag gegaan met het maken van de trouwboog.

De trouwboog hebben we opgezet in een weiland, waar hij moest staan. De boog moest nog helemaal in elkaar worden gezet en daar zijn we best lang mee bezig geweest. Daarna hebben we een grote bak gepakt met steekschuim, want dit moet vollopen zodat de bloemen niet uitdrogen.

11:00

Na het voorbereidende werk konden we eindelijk beginnen met het steken van de bloemen. Werken met bloemen is echt hetgeen wat ik het liefst doe en waar mijn hart sneller van gaat kloppen. We hebben twee mooie stukken gemaakt van delphidium, gerbera’s en eustoma.

Daar hebben je waarschijnlijk niet direct een beeld bij, maar geloof mij, de bloemen zijn prachtig. Delphidium vind ik zo mooi, omdat ze vaak zo’n enorm mooie kleur hebben in verschillende tinten. In combinatie met de mooie gerbera’s maakt het ‘t stuk helemaal af. De eustoma heeft dan net weer een andere textuur en kleur waardoor het stuk helemaal super gaaf wordt!

13:00

Toen ik klaar was met het meewerken aan de trouwboog, ben ik teruggegaan naar de bloemenzaak waar ik werk. Het ochtendwerk als de winkel voorbereiden, zorgen voor mooi ogende presentatie van de bloemen en boeketten maken was al gedaan. Over het algemeen zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat onze bloemenzaak tiptop in orde is en dat we onze klanten een unieke klantervaring bieden.

Check ook een day in the life van Daniek, een verpleegkundige op de verlosafdeling.

15:00

Als er bestellingen op de planning staan, maken we deze tussen de bedrijven door. Bruidswerk hebben we eigenlijk al lang niet meer gehad, vanwege corona. Andere bestellingen die we hebben, is rouwwerk en dit is vaak exclusief. Rouwwerk maken is zo bijzonder! En ook vind ik het superleuk om te doen. Dat klinkt misschien raar, maar ik vind het een mooie taak, omdat het een bijzonder stuk is en er uitdaging in zit. Ik wil het natuurlijk zo mooi mogelijk maken en voldoen aan de wensen van de klant. Stiekem vind ik het soms ook wel spannend als de klant het komt ophalen, want je wil natuurlijk dat ze er tevreden mee zijn.

17:00

Als sluitingstijd nadert, gaat alles van de zaak wat buiten staat weer naar binnen. Een klein klusje. Verder ruimen we op, zodat de persoon die de volgende dag opstart binnenkomt in een netjes atelier.

Wanneer ik aan het einde van de dag de deur van de bloemenzaak achter mij dicht doe, dan sluit ik die altijd met een glimlach, omdat ik zo’n mooi, kleurig en dankbaar beroep heb.

Check ook: QUIZ: Wat heeft de toekomst voor jou in petto?

Ben je benieuwd naar meer foto’s van de styled wedding shoot? Check dan op Instagram @thegreenladylifestyle Als je meer wil zien van de liefde die Marjoke heeft voor bloemen en planten check dan haar Instagram @plantloving_insta

Beeld: Instagram @kasteeldoorwerth, privébezit Marjoke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • zortilonrel
    zortilonrel
    Reactie: Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to swap techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen