Frankee (3)

Blog Frankee: Ambitieus Vaarwel

Ik ben slecht in vaarwel zeggen. Ik hou niet van verandering. Ik heb al moeite om gedag te zeggen tegen het laatste stukje chocola voordat het in mijn buik beland.

Ik bewaar foto’s en kaarten alsof mijn leven ervan afhangt. Ik ben in de rouw als 1 van mijn favoriete series stopt. Met andere woorden: ik lijk op zo’n ex die nog niet doorheeft dat het over is en nog dagelijks blijft langskomen of bellen. Maar vandaag is het zo ver… ik moet vaarwel zeggen.

Allerlaatste blog

Ik neem aan dat jullie het verdrietige nieuws al hebben gehoord dat CosmoGIRL NL vanaf 1 juli ermee stopt. Na 9,5 (!!!) jaar zal dit mijn allerlaatste artikel zijn dat ik voor CG schrijf. 217 blogs, 217 persoonlijke verhalen die ik met jullie heb gedeeld. Van mijn trieste liefdesleven tot aan mijn verslaving van chocola, van mijn depressie tot mijn ervaring met zinloos geweld. Ik heb jullie al die jaren meegenomen in mijn vreemde wereldje en heb onwijs veel leuke en lieve reacties gehad van jullie. Ik ga het CosmoGIRL! platform dan ook onwijs missen. Maar het is wat het is, dus voordat ik mijn laatste woord type wil ik nog even het volgende tegen jullie zeggen…

Wees lief voor jezelf.

Succesvol?

Er is tegenwoordig een enorme druk om de grootste ambities te hebben en om achter je dromen aan te gaan. Mede dankzij social media lijkt het alsof iedereen zijn/haar droombaan heeft en een geweldig leven leidt. Hierdoor krijgen vele van ons het gevoel dat wij moeten streven om zo rijk en succesvol mogelijk te worden, want anders zijn we niet ‘waardig’ in de ogen van een ander.

Van jongs af aan had ik de grootste ambities om te schrijven, muziek te maken, op te treden en de wereld te verbeteren, oftewel ik wilde een mix zijn van een Spice Girl en Carrie Bradshaw en beste vrienden worden met Oprah Winfrey. Blijkbaar is er vrij weinig veranderd in al die jaren, want dat wil ik eigenlijk nog steeds.

Ik heb geprobeerd om mijn dromen achteraan te gaan. En ik doe ook daadwerkelijk de dingen waarvan ik zei dat ik het wilde doen. Maar rijk en succesvol? Meh…

Ik heb veel mensen om mij heen die mij steunen. Ze lezen mijn blogs en columns, ze streamen mijn muziek en staan te juichen als ik ergens moet optreden.

En toch is er dat stomme stemmetje in mij dat zegt dat ik in mijn leven geen successen heb behaald. Want ik blijf mijn ‘succes’ toch altijd vergelijken met dat van een ander. Die vriendin van vroeger die een boek heeft uitgebracht, of die kennis die in de top 40 staat, vrienden van mij die al een huis hebben gekocht of in een leuke relatie zitten terwijl ik elke avond met mijn twee poezen in mijn vochtige huurhuis zit met een bord eten op mijn schoot.

Mijlpalen

Ondanks mijn magere succesjes heb ik heus wel persoonlijke mijlpalen behaald waar ik best trots op mag zijn. Ten eerste het feit dat ik al 9,5 jaar met plezier voor jullie heb geschreven is er al een! Wie kan dat nou nog meer zeggen? Met mijn groep His&Hers heb ik op eigen beheer 10 singles en 1 EP uitgebracht, waarvan ik 80% van zelf heb geschreven. Who does that? Ik heb mogen optreden op grote events zoals Milkshake, Kwaku en Amsterdam Fashion Week. Hoe leuk! Ik heb geschreven voor fashion sites, TV blogs en schrijf nog steeds voor een LGBTQ magazine. Carrie Bradshaw vibes! Ik ben vader van drie lieve poezen, RIP Baby. Ik heb een Playstation 5, geloof me als je weet hoe moeilijk het is om er een te bemachtigen snap je dat ik daar onwijs trots op ben. En ondanks het feit dat ik dus elke avond alleen op de bank zit, heb ik de liefste vrienden in mijn leven die mij elke dag laten lachen.

Als ik iets kan meegeven aan jullie is het dat jullie trots mogen zijn op alle mijlpalen in jullie leven, Groot of klein, van zwemdiploma tot afstuderen. Of het eindigen van een toxic relatie of moedig genoeg zijn om uit de kast te komen. Weest trots op jezelf! Vergelijk je eigen situatie niet met dat van een ander. Iedereen heeft zijn eigen ritme in het leven en in plaats van het verdrietig zijn over de dingen die je niet hebt behaald in het leven, laten we eens hardop zeggen wat je wél allemaal hebt gedaan en daar trots op zijn.

Vaarwel

Maar goed, het is nu echt tijd… ik moet vaarwel zeggen. Vaarwel tegen 1 van de mijlpalen waar ik op terug kan kijken en zeggen dat ik dit met plezier en liefde heb gedaan. Een eind van een tijdperk. En ook al hou ik niet van verandering, het werd ook echt tijd voor mij om te stoppen. Ik begon hier als de ‘gay best friend’ van CosmoGIRL!, maar ik voel me nu meer als de grote broer van alle lezeressen en grote broers moeten soms ook weten wanneer het tijd is om hun zusjes de wijde wereld in te laten gaan.

Dus vaarwel. Het gaat jullie goed. Ik hoop dat jullie van mijn verhalen hebben genoten. Ik ga jullie missen en nogmaals: WEES LIEF VOOR JEZELF!

Liefs,

Frankee

P.S.: Ik wil bij deze nog even mijn Cosmogirls bedanken en dan met name ex-editor Jill Waas die mij de kans gaf om voor jullie te schrijven, Kim Buitenhuis en de huidige editor Ivana die een enorme babe is en die ik alle succes van de wereld wens. Ook alle andere dames die zo hard hebben zitten ploeteren dag in, dag uit om voor jullie het beste tijdschrift uit te brengen en de leukste website up to date te houden. THANKS! <3

P.S. 2: Ook al stop ik hier… de Frankee show is far from over. Dus willen jullie op de hoogte blijven betreft mijn leventje, volg me op Instagram.

P.S. 3: nu echt… VAARWEL! <3

Meer blogs van Frankee lezen? Check hieronder een paar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen