Generatie Ja... En?

Behoor jij tot ‘Generatie Ja… En?’?

Vandaag is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Helaas kan ieder meisje (en jongen) wel zeggen dat ze één van deze dingen ooit heeft meegemaakt of heeft zien gebeuren: catcalling op straat, geweld tegen een homoseksueel koppel, seksueel geweld, stereotypering… ga zo maar door. Daarom is er nu een campagne die dit soort dingen tegen wil gaan: ‘Generatie Ja… En?’.

Jongens blauw, meisjes roze

Dit is een goed voorbeeld van typische stereotiepe normen voor mannelijkheid en vrouwelijkheid. Waar mensen ook vaak raar van opkijken is als een meisje veel seks heeft of als jongens huilen. Terwijl beide dingen volledig normaal zijn!

Ook wordt in de campagne benadrukt dat je geen seks hoeft te verwachten als je iemands drankje betaald, dat twee mannen (of vrouwen) gewoon met elkaar kunnen zoenen en dat je een meisje die een kort jurkje draagt niet lastig valt.

Geweld?!

Bij ‘geweld’ is het eerste waar je aan denkt een vuist in je gezicht, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Geweld kan ook het doorsturen van iemands naaktfoto zijn, of een meisje een sl*t noemen omdat ze met meerdere jongens gezoend heeft of seks heeft gehad.

Ben jij het ook zat? Wees dan vooral niet bang om je mond open te trekken als je zoiets ziet gebeuren én check vooral even deze video.

Meer over deze campagne lees je hier.

PS. Ook de overheid heeft een campagne opgezet om seksueel geweld tegen te gaan. Ben jij slachtoffer van seksueel geweld en weet je niet waar je hulp moet zoeken of vind je het lastig om erover te praten? Bekijk dan deze website.

PPS. Meer info over catcalling lees je ook in ons allernieuwste issue. Nu in de winkels! 

LEES OOK: 

Beeld: Generatie ja…en?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen