alleen

Ben je van plan om alleen te reizen? Dan kun je deze tips zeker gebruiken

Of je nou wel of niet graag alleen bent, een soloreis is voor de most of us toch een #lifegoal. Je kiest de bestemming(en) die jóú aanspreken, no compromising, en hoeft alleen rekening te houden met jezelf, je eigen wensen en je eigen behoeften. Zo heb je niet alleen precies de reis die jij wil, maar leer je ook heel veel over jezelf. En the list met benefits goes on: je stapt uit je comfortzone en dat maakt je zelfverzekerder, je wordt op jezelf aangewezen en je leert op jezelf en je eigen gevoel te vertrouwen.

En dan zijn er nog de kleine perks, zoals: eten waar je trek in hebt, uitslapen zolang je wil, roomservice bestellen whenever you please, alleen de hotspots bezoeken die jij wil zien, winkelen tot je erbij neervalt of je geld op is…

Solo reizen

Toch is het ook een grote stap en dus pretty scary. Maar guess what? Als je in je eentje reist, ben je zelden echt alleen. Je legt juist supermakkelijk contact if you feel like it. CG!’s Simone ging vorig jaar voor het eerst alleen op reis en is sindsdien hooked. Yours truly durfde niet, dus vroeg Simone om tips. Want hé, we kunnen ze wel voor je googelen, maar tips van een ervaringsdeskundige zijn way better, right?

Tips

van te voren

  • Doe je niet vaak iets alleen, begin dan met een keer alleen lunchen of een dagje weg in de buurt.
  • bedenk dat je niet meteen naar de andere kant van de wereld hoeft met een backpack op je rug. Je kunt ook eerst een lang weekend naar Madrid of een weekje naar Griekenland.
  • Kies een bestemming die jou aanspreekt. Klinkt zo logisch, maar als er nu een tropisch oord in je opkomt, wil je daar dan geen omdat het land/de cultuur/de natuur/de sfeer je aanspreekt, of omdat het er zo mooi uitziet op de Insta van die travel-influencer. Natuurlijk mag je je bestemming best een beetje selecteren op grammableness, maar het is veel belangrijker dat je iets kiest waar je je prettig en veilig bij voelt.
  • Check een van de vele Facebookgroepen van jouw bestemming voor tips en ervaringen van medereizigers. Bijvoorbeeld de groep Azië Backpackers, ofzoiets. Wie weet ontmoet je wel iemand die op dezelfde dag als jij aankomt. Pas natuurlijk wel op voor scams!

Op de bestemming

  • Doe niet te stoer. Als je iets toch niet chill vindt, bel gewoon iemand om je hart te luchten, zoek medereizigers op of ga in het ergste geval terug naar huis. Push jezelf niet (te ver) over je eigen grenzen, dan kan er ook niet veel misgaan en blijft het een positieve ervaring. Ook al ga je na één dag naar huis, at least you tried.
  • Durf op je intuïtie te vertrouwen. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet, meestal heeft je onderbuikgevoel gelijk. zo leer je ook meteen op je gut feeling te vertrouwen.

Dit zijn nog lang niet alle tips die we voor je hebben als je overweegt om alleen op reis te gaan. Wil je alle tips lezen? Koop dan CG! The Love Special en check pagina 26 t/m 29. 

LEES OOK:

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen