Ouder worden is vreemd. Volwassen worden is nog vreemder. Het is iets wat we niet kunnen tegen houden. Ook ik niet, want over een week is het weer zover. Dan komt er weer een extra kaarsje op mijn taart. Ik word misschien wel ouder, maar voor de rest lijkt alles hetzelfde te blijven. Nog steeds word ik elke dag wakker met de hoop dat ik een mail binnen krijg die mijn leven gaat veranderen, maar het enige dat ik ontvang zijn de bevestigingen van mijn orders van bol.com.

Het zijn de kleine dingen in het leven waardoor ik merk dat ik een aangekleed fossiel aan het worden ben. Zoals laatst vond ik alle liedjes leuk die afgespeeld werden in de supermarkt. Best logisch, want het was muziek waarmee ik was opgegroeid, maar de jonge generatie heeft geen idee wie Liberty X of SWV zijn. Ook sprak ik laatst een 11-jarig meisje die naar eigen zeggen Beyonce’s grootste fan was. Toen ik vertelde dat ik vroeger ook een enorme fan was van Destiny’s Child, keek ze mij aan en vroeg doodleuk wat dat was. Ik was beledigd, niet alleen omdat ik mij onwijs bejaard voelde op dat moment, maar ook omdat ik verdrietig werd voor Michelle Williams. De jonge generatie heeft nu al geen idee wie zij is.

‘Opstaan voelt als een extreme sport die ik niet graag uitoefen.’

Opstaan uit bed voelde vroeger als een nieuw begin van de dag. Nu voelt opstaan meer als een extreme sport die ik niet graag uitoefen. Hetzelfde eigenlijk met feestjes. Vroeger wilde ik nog weleens flaneren en de kamer rondgaan om iedereen te begroeten, maar nu doe ik juist mijn uiterste best om oogcontact en gesprekken te vermijden. Als een antisociale ninja verstop, hurk en ren ik langs mensen. Uitgaan voelt de laatste tijd meer aan als een parcours-sessie, in plaats van een sociale gelegenheid.

Met het ouder worden moet je ook ineens gaan opletten met wat je allemaal eet. Ik, een levende prullenbak, dacht dat ik nooit echt last zou hebben met de term ‘aankomen’. Het voelde eerder als een mythe voor mij. Maar een paar maanden geleden groeide er ineens een boeddha buikje. Vrij logisch als je alles wat je wilt eten ook daadwerkelijk in je mond stopt. Dus met veel moeite ben ik maar weer begonnen met hardlopen, sporten en gezond eten. Nu is mijn doel om zo fit en slank te worden, dat een of ander detox thee bedrijf mij gaat vragen om hun product te promoten op Instagram. Niet dat zoiets ooit gaat gebeuren, want wie denk ik wel niet dat ik ben? Kim Kardashian?

Ouder worden heeft ook zo zijn voordelen hoor. Je maakt je minder druk om wat anderen van je vinden. Je bent zelfstandiger. Je maakt domme beslissingen, maar je leert er voor de verandering wel van. En hetgeen wat ik heb geleerd en wat ook echt mijn ogen heeft geopend, vooral in dit tijdperk waar iedereen zich zo profileert op social media, is het volgende: mensen zijn niet zo blij als ze zich voordoen en jij bent niet zo verdrietig als dat je denkt dat je bent.

Het zijn de kleine dingen die je moet waarderen wat ouder worden minder erg maakt.

Frankee
http://twitter.com/FrankEElicious