Frankee (1)

Blog Frankee: Doodsbang

Ik heb alle dating apps wel een keer geprobeerd. Van Tinder tot Hinge, van Bumble tot Happn.

Heel sporadisch ontmoet ik via de app weleens een leuk persoon en chatten we er op los. Alleen als het punt komt dat hij wilt afspreken, vraag ik mij altijd af of ik niet met een seriemoordenaar aan het chatten ben. En houd ik vervolgens de boot af. P.S. ja, ik ben vreemd. Dat moeten jullie ondertussen wel doorhebben.

Horrorscenario’s

Hoe ouder ik word, hoe vaker vreemde scenario’s mijn gedachtegang overnemen. Misschien bescherm ik mijzelf onbewust van teleurstelling en liefdesverdriet door te denken dat iedereen die met mij wilt daten mij uiteindelijk in kleine stukjes wil hakken om mij vervolgens te bewaren in zijn vriezer om elke dag een stukje Frankee bij de aardappelen te eten. Dit horrorscenario is overigens echt een keer gebeurd in Duitsland.

Ik had een keer het gevoel dat ik achterna werd gezeten. In plaats van op een normaal tempo snel naar huis te struinen, ging ik als een idioot kriskras door de straten rennen. In de hoop dat de gek die mij achtervolgde dacht dat ik al door iemand anders werd achtervolgt. Toen ik eenmaal de tijd nam om goed te kijken wie er achter mij liep, zag ik dat ik bang was geworden van een schaduw van een boom. 

Bang

Een paar jaar geleden kwam ik heel vaak midden in de nacht thuis, ook wel bekend als seriemoordenaar happy hour. Nu ik ouder en wijzer (?) ben blijf ik graag thuis achter de geraniums. Veilig van vreemde enge mensen.

Nu schreeuwen mijn vrienden dat ik overdrijf, maar hallo ik ben een Kreeft en wij overdrijven nou eenmaal graag! Mijn vrienden vinden dat ik gewoon ‘ja’ moet zeggen tegen het daten van een potentiële seriemoordenaar, oftewel partner. Maar iets in mij houdt mij tegen. Ik ben bang om los te laten. Alert op alles wat fout kan gaan. Mijn beschermengel geeft mij signalen dat ik beter niet kan afspreken met Dave die al 9 jaar vrijgezel is en een passie heeft voor kruiswoordpuzzels.

Beschermengel

Ik geloof oprecht dat iedereen een beschermengel heeft. Een spiritueel iets die kleine seintjes geeft dat je toch even stil moet staan als je niet oplet met oversteken of dat die ene persoon niet te vertrouwen is. Het zijn van die simpele signalen waardoor ik soms het gevoel heb dat iemand over mij waakt. Maar de laatste tijd is mijn beschermengel een beetje van slag en in plaats van rustige seintjes te geven is ze naar een soort Europese techno gegaan om mij in een soort van constante staat van alertheid te houden. Panisch om alles en ik vind iedereen maar onwijs verdacht.

Vorige week viel ik bij een vriendin keihard van de trap en zag mijn leven voorbijflitsen. Toen ik op de grond lag, starend naar een lelijk plafond dacht ik… Wanneer begint mijn leven eigenlijk? Want dit was daadwerkelijk een slideshow van 10 seconden en het enige wat ik zag was mijzelf op de bank met mijn poezen. Als dit mijn leven is moet ik toch even leren om los te laten aan alles wat mij zo bang maakt.

Waarom is mijn beschermengel zo spastisch de laatste tijd? Waar ben ik nou echt bang voor? Dat ik iemand leer kennen die leuk, lief en betrouwbaar is? Dat klinkt inderdaad erg eng, maar ook als een aangename verassing. Ik ga mijn therapeut maar weer eens bellen. Het is de hoogste tijd.

Liefs,

Frankee

MEER VAN FRANKEE:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen