Blog Frankee

Blog Frankee: Koning voor een dag

Het is morgen Koningsdag. Ik heb niet zo veel met het koningshuis en al het gedoe eromheen. Uiteraard ben ik wel blij dat we een vrije dag krijgen van de sleur van het dagelijks leven om vervolgens in lelijke oranje kleding rond te banjeren. Toen ik van de week in bed lag dacht ik na wat ik zou doen als ik koning zou zijn….


Ten eerste zou ik het verplaatsen naar een andere dag. 30 april om precies te zijn. Leuk voor je Willem-Alexander, dat je jarig bent op de 27 ste , maar wij waren met z’n allen zo gewend om het te vieren op 30 april. Prinses Beatrix was ook niet jarig op de 30e, dus geef ons gewoon die dag terug. Dan kan ik ook gewoon normaal mijn grote zus haar verjaardag vieren op de 27e . P.S. Gefeliciteerd Eva, I love you… en voor de lezers, check
haar nieuwe single hier:


Daarnaast zou ik iedereen een dikke vette boete geven die zijn/haar troep op straat gooit. De boete staat nu op 140 euro, maar als ik de baas zou zijn gaan we dat verdubbelen. Ik zag van de week een eend worstelen met een mondkapje. Hartstikke zielig. Het is niet zo dat Nederland niet genoeg prullenbakken heeft, dus loop gewoon een extra 100 meter en gooi je troep in de prullenbak!

Ga je het park in met vrienden, hartstikke leuk voor je, maar ruim erna je rotzooi op! Een kleine moeite met veel impact op ons wereldje.
Als die regel is geïmplementeerd laat ik vervolgens het hele land op zoek gaan naar een prins voor mij. Het is weleens tijd dat ik iemand leer kennen die mijn royale bezigheden zoals de kattenbak verschonen, koken en tuinieren kan delen. Het is eenzaam aan de top.


Dan is het tijd om ervoor te zorgen dat niemand in ons land minder verdient dan het minimumloon. Beter nog, ik vind dat als je je als een voorbeeldige inwoner hebt gedragen dat je twee keer per jaar een bonus krijgt van 1000 euro. Gewoon gratis, omdat je lief bent en niet voor problemen hebt gezorgd. Daarnaast is die 1000 euro natuurlijk ook weer fijn om de economie draaiende te blijven houden na deze corona mes. Een andere regel die ik zou willen invoeren is dat ik alle dieren in de dierentuinen in Nederland zou verplaatsen naar het land waar ze horen. Die giraffen mogen van mij lekker in een Safaripark in Afrika gaan chillen en de tropische vogels moeten gewoon rondvliegen in het regenwoud. Alles beter dan die kleine hokken en koude locaties waar ze nu zitten. En als e dan zo graag aapjes willen kijken, kunnen we de dieren vervangen met criminelen of de corrupte politici die we in hokjes stoppen.

Nu ik toch lekker bezig ben. Ik wil graag programma’s opzetten voor kinderen die gepest worden. Ik ben vroeger onwijs gepest en ik was een onwijs makkelijk doelwit. Ik heb tot de dag van vandaag moeite om goede vriendschappen te bouwen met mannen. Op school wisten ze dat ik werd gepest, maar er werd niks aan gedaan. Geen gesprekken met de kinderen die mij aan het pesten waren of hun ouders of überhaupt met mij. Een programma waarin dit
soort dingen ter sprake komen of waar alle kids die gepest worden samen kunnen komen om te praten of iets leuks te doen had mij onwijs kunnen helpen. Dus ik vind dat het tijd is dat zoiets opgezet gaat worden op alle scholen.

Ik heb nog een hele waslijst waar ik aan zou willen werken als ik een wereldleider zou zijn. Zoals het klimaat, oorlogen, belasting verlagen, meer rechten voor dieren, meer chocola voor mij en meer vrije dagen voor ons allen. Maar goed… who am I kidding! Het enige waar ik ooit koning van zal zijn is van mijn eigen dromenland.


Stel jij had de macht had om een ding te veranderen in de wereld, wat zou dat zijn?

Liefs,
Frankee


P.S. Hebben jullie mijn nieuwe single al gehoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen