frankee

Blog Frankee: Quaran-blah

Ik weet dat ik in mijn vorige blog aangaf dat ik het lekker vond om alleen te zijn, maar dit is weer het uiterste. Sodeju, wat verveel ik mij dood gedurende deze quarantaine.

Blijf binnen

Voordat ik doorga met mijn geklaag, wil ik eerst aangeven dat ik de regels echt naleef en ik ook daadwerkelijk 95% van mijn tijd binnen ben. Er wordt maar één ding aan ons gevraagd tijdens deze crisis, het makkelijkste wat er is: blijf binnen! Dus als ik geen boodschappen hoef te doen of ga hardlopen ben ik precies daar te vinden. Binnen. Alleen. Met twee ruziënde poezen. Alleen, de hele dag. De hele dag met mijn eigen gedachten. Ik kan je nu oprecht vertellen waar ik achter ben gekomen: Ik ben vermoeiend.

Introvert

Voor een introvert als ik zou dit een goddelijke periode moeten zijn. Ik heb hier al mijn hele leven op getraind. Geen sociale verplichtingen meer! Ik hoef niet eens meer met een nep smoes te komen. Het kan gewoon niet. Sterker nog, het mag niet! Mijn enige sociale verplichting dezer dagen is mijn uitje naar de supermarkt. Vaak het hoogtepunt van mijn dag.

Terwijl meeste van mijn vrienden allemaal begonnen zijn met nieuwe hobby’s, tuinieren, decoreren van hun woning of erg creatief zijn op hun social media, werk ik nog elke dag braaf tot 5 uur. Zodra ik de laptop dichtklap heb ik geen idee wat ik met mezelf aan moet. Het is zelfs zo erg dat ik op Google heb gezocht wat ik allemaal kan doen tijdens deze quarantaine.

Google

Een paar tips die Google mij gaf:

  • Huishouden doen: Uhm, dat doe ik al wekelijks. Saai. Next!
  • Bijslapen: Ik heb twee poezen die mij elke ochtend wakker miauwen als ik niet op tijd opsta. Gaat niet lukken dus.
  • Werk aan je communicatie vaardigheden: VOOR WIE? Ik ben alleen! DOEI!
  • Krijg je financiën op orde: hahahaha. Grapjas.
  • Creëer een TikTok account: Nee, weer een social waar ik aandacht aan moet geven! Ben er al zo slecht in. Laat ik hier dus niet aan beginnen.
  • Binge Netflix: Dat deed ik voor de quarantaine ook al. Ik heb ondertussen Netflix uitgespeeld.
  • Knuffelen met je partner: Nu maken ze mij gewoon belachelijk.

Ik moet het maar doen met de impulsen die ik krijg van mijn eigen brein de hele dag. Wat inhoudt dat ik de hele dag aan het vreten ben en het grootste gedeelte van mijn avond achter de Playstation mijn tijd aan het verspillen ben. Ik heb echt gemerkt dat als het dagelijks leven ‘on hold’ wordt gezet mijn creativiteit dus ook op pauze komt te staan.

Zucht… ik mis mijn vrienden. Mijn grootste inspiratiebronnen. Ik hoop dan ook dat de dag snel komt dat wij weer met zijn allen in een ruimte het leven kunnen vieren.

Knuffelen

Ik ben iemand die, ondanks dat ik er knuffelig uitzie, absoluut niet van fysiek contact hou. Maar nu mis ik het onwijs om mijn vrienden een knuffel te geven, of in dit geval, om ze überhaupt te zien. Ik kan dan ook niet wachten tot de dag dat we elkaar weer, met schrale handen van al het wassen, een hand kunnen geven en een welverdiende knuffel.

Het valt niet te ontkennen dat we in buitengewone tijden leven. Ook al mis je misschien dat je gewoon lekker naar buiten kan gaan en kan doen wat je wilt, moet je toch dankbaar zijn dat je veilig en gezond bent. Blijf zoveel mogelijk thuis en behoudt je sociale afstand om je steentje bij te dragen om de wereld te redden van deze pandemie en om de curve af te vlakken.

En als de dag komt dat we deze regels niet meer hoeven te volgen, dan weet jij dat jij in ieder geval je best hebt gedaan. En wanneer die dag aanbreekt knuffel ik iedereen die het maar wil.

Liefs,

Frankee

LEES OOK:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen