Bossbabe

Boss Babe: Lisette (18) over haar eigen bedrijf ‘Lisette’s Little Bakery’

Droom je van een eigen bedrijf, maar no clue waar je moet beginnen? In ieder issue helpt een boss babe jou op weg. Dit keer in de spotlight: Lisette van Lisette’s Little Bakery.

Hoe ben je begonnen met Little Bakery?

‘Lisette’s Little Bakery is ooit begonnen in de keuken van mijn ouders. Daar maakte ik graag taarten voor familie en vrienden. Toen heb ik een Instagram-account aangemaakt en zo kwam er steeds meer vraag naar mijn baksels. Toen ik steeds meer bestellingen kreeg, hebben mijn ouders en ik de garage bij ons thuis verbouwd tot een keuken voor mij. Totaal niet groot, maar zo fijn om een eigen plekje te hebben waar ik mijn favoriete hobby kon uitoefenen!’

En hoe heb je vervolgens van je hobby je werk gemaakt?

‘Ik ben in 2018 begonnen aan de opleiding Zelfstandig Werkend Banketbakker. Een driejarige opleiding, maar ik heb het in 2020 al afgerond! Toen ik in de zomer van dat jaar een pand te huur zag staan, heb ik deze kans gepakt. En het is gelukt! Sinds december werk ik vanuit deze locatie.’

Wil jij ook je eigen bedrijf starten? Lees hier hoe je dat doet!

Wat dapper midden in een pandemie! Hoe is jouw business uitgegroeid tot wat het nu is?

‘Lisette’s Little Bakery is echt gegroeid door het harde werken, het proberen van nieuwe dingen en het laten testen van de taarten door de mensen om mij heen. Feedback van hen gebruikte ik om mijn taarten te verbeteren. Het geld dat ik heb verdiend, heb ik geïnvesteerd in nieuwe bakspullen. Ook merkte ik dat mijn Instagramaccount veel sneller is gaan groeien sinds ik een kleine fotostudio gebruik. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik een witte achtergrond heb achter mijn taarten en de kwaliteit van de foto’s is gewoon beter, dus het ziet er net wat mooier uit.’

Klinkt alsof het bijna vanzelf ging, maar dat was vast niet zo… Met welke uitdagingen of struggles heb je tot nu toe te maken gehad?

‘Het is moeilijk om als 18-jarige een eigen bedrijf te starten, that’s for sure. Ik kreeg bijvoorbeeld geen geld van de bank en dat was echt wel even slikken. Omdat ik geen geld kon lenen van de bank, heb ik al mijn spaargeld in mijn huidige werkplek gestopt. But hey, tot de dag van vandaag heb ik hier nog nooit spijt van gehad!’

Wat maak je eigenlijk allemaal?

‘Ik maak gebak, verjaardagstaarten, bruidstaarten… You name it and I make it! Niets is te gek bij Lisette’s Little Bakery. Laatst heb ik bijvoorbeeld een ”trekkertaart” gemaakt en hij leek ook echt op een trekker! Maar vooral driptaarten zijn heel populair. Dit is zo’n taart met aan de zijkant lange druppels chocolade. Veel meiden vinden zo’n taart leuk voor hun verjaardag.’

Wil jij ook een gigantische driptaart maken? Check dan hier het recept voor de ultieme Milka Birthday Cake!

Wil je het hele interview met Lisette van Lisette’s Little Bakery lezen en meer zien van haar baksels? Check dan pagina 14 & 15 in CG!’s Summer Issue!

CosmoGIRL! 3
KOOP HIER

Bron: CG! #3 2021 | Interview: Angeline van Essen | Beeld: Privébezit Lisette, Instagram @xlittlebakery, @lisettesnijderxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen