eindexamens

Geen centrale eindexamens meer door het coronavirus

The word is out, ook de centrale eindexamens gaan niet meer door in verband met het coronavirus. Maar hoe moet dat dan nu? Kan je nog wel slagen? Of moet je de examens later inhalen?

Geen centrale eindexamens meer

Tot 6 april zouden de deuren van alle scholen in ieder geval gesloten blijven door het coronavirus. Er was nog een kans dat de examens gewoon door zouden gaan, totdat gister tijdens een persconferentie bekend werd gemaakt dat er tot 1 juni geen samenkomsten meer mogen zijn – ook van minder dan 100 personen.

Maar hoe kan dat dan met de eindexamens die op 7 mei zouden beginnen? Well, the word is out: ook de centrale eindexamens gaan niet meer door. Al eerder werd geëist om de eindexamens te schrappen, omdat het voor scholen te lastig was om de examens op een veilige manier te organiseren. Maar hoe moet je nu slagen?

Lees ook: Dit is waarom afstand houden nu zó belangrijk is

Geslaagd of niet?

De eindexamens zijn voor iedere leerling superspannend. Je leert keihard om te kunnen slagen (en erna deze prestatie te kunnen vieren). Maar nu de centrale eindexamens van de baan zijn, hoe moet dat dan?

Scholen mogen nu op basis van de ‘normale’ schoolexamens bepalen of leerlingen zakken of slagen. Deze examens telden normaal gesproken maar voor de helft mee voor het eindcijfer.

De schoolexamens die nog gemaakt moeten worden, worden voor nu nog gewoon afgenomen. Voor het maken van schoolexamens krijgen leerlingen nu wel meer tijd. Na 6 juni krijgen alle leerlingen nog kans om de toetsen te herkansen.

Wat vind jij hiervan? Laat het ons weten via Instagram @cosmogirl_nl.

LEES OOK:

Beeld: Gettyimages

Bron: NOS en NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen