Lizzo

CG!’s guide to feeling good: Lizzo’s confidence songs

‘Boss up and change your life’ met een beetje hulp van ons én (de lyrics) van Confidence Queen Lizzo. Zo ga jij zelfverzekerd AF de summer of ’21 (en beyond) in.

Lizzo’s nummers over confidence

Niemand die stil kan staan op Lizzo’s funky beats en we zingen haar songs massaal mee, maar wist je dat we ook een paar waardevolle levenslessen uit haar lyrics kunnen halen? Want als je die maar goed genoeg in je oren knoopt, geeft deze self-love queen automatisch een stukje van haar admirable confidence aan je door. Dus do your hair toss, boss up en blame it on the juice (en Lizzo) if you feel like being the baddest b*tch you are, in life, in love én in your own skin.

In life

‘Bling bling, then I solve ’em, that’s the goddess in me’
Song: Truth hurts

Je hoeft niet 24/7 zelfverzekerd te zijn om confident door het leven te gaan. Je hoeft ook niet flawless te zijn om zelfverzekerd te zijn. Iedereen heeft issues en onzekerheden. Key om confident te worden is overcoming them, of je er in ieder geval niet door laten tegenhouden. Dat is moeilijk, want het liefst ontwijken we ongemakkelijke gevoelens (zoals angst en schaamte) en dus durven we die toneelles niet te plannen, onze stem niet te laten horen of die boksring niet te betreden. Maar release die goddess in you en doe het toch, want tegenstrijdig genoeg is ons brein ook zo gemaakt dat we een confidence boost krijgen van dingen die we eng vinden tóch doen. Van je onzekerheden facen, word je dus zelfverzekerder. That’s how you solve ’em.

‘If I’m shining, everybody gonna shine. I was born like this, don’t even gotta try’
Song: Juice

Niets is zelfverzekerder dan unapologetically jezelf durven zijn. En bij niemand durf je meer jezelf te zijn dan je loved ones. Omring jezelf dus met mensen die van je houden om wie jij bent en breng genoeg q-time met ze door. Als je open kunt zijn over je onzekerheden, jezelf niet hoeft te verstoppen, kunt uiten wat je nodig hebt en kunt doen wat je leuk vindt, ben je op je best en dat straal je uit. Daarmee geef je de mensen om je heen ook het gevoel dat zij zichzelf kunnen zijn bij jou. Zo shine jij door jezelf te zijn en shinet iedereen om je heen met jou mee, zonder dat je daarvoor hard hoeft te proberen goed genoeg te zijn. ‘Cause you were already born enough, don’t even gotta try.

Lees ook: dare to go bare: wat als make-up de frenemy wordt waar je niet meer zonder kunt?

In love

‘If (s)he don’t love you anymore, just walk your fine ass out the door’
Song: Good As Hell

Vertrouwen in je relatie begint bij vertrouwen in jezelf. Vertrouw er dus op dat als iemand over jouw grenzen gaat, jou niet behandelt zoals jij verdient of niet is waar jij gelukkig van wordt, je genoeg kracht hebt om voor jezelf te kiezen en your fine ass out the door te walken.

‘Gotta blame it on my juice, baby’
Song: Juice

Ken je dat ‘what did I do to deserve you’ feel? Dat bae zó leuk is dat je jezelf soms moet knijpen om te geloven dat hij/zij écht de jouwe is? Bedenk dan: that’s all thanks to you being you. Dus blame it on your juice, baby! Want, ehm, hallo… Jij bent de enige jij op deze wereld, dus jouw juice is uniek. Bae is just as lucky to have you. Enne… Heb je geen bae, maar stromen je DM’s vol? Of zijn alle ogen op jou gericht als je ergens binnenkomt? You guessed it: that’s your juice.

Lees ook: deze drie mental health myths mogen forever verdwijnen

In je vel

‘Mirror, mirror on the wall, don’t say it, ’cause I know I’m cute’
Song: Juice

Soms heb je je spiegelbeeld niet nodig om je cute te voelen en soms valt je reflectie je tegen. Maar guess what? Je hoeft je spiegelbeeld niet altijd de mooiste van het land te vinden om je good as hell te voelen. Zelfs Lizzo herself voelt zich niet altijd mooi, zei ze pas nog op TikTok. ‘Ik weet dat ik mooi ben, maar ik voel het nu even niet’, vertelde ze in een van haar video’s. En dat is precies het punt, je hóéft het niet altijd te voelen of te zien, als je op die momenten maar weet dat het straks weer beter wordt. Enne… Bedenk op die momenten dan maar dat je looks niet je enige kwaliteiten zijn. Misschien voel je je nu niet mooi, maar ben je laatst wel een super goede vriendin geweest door een luisterend oor te bieden of kun je trots zijn op een tekst die je in een creatieve bui hebt geschreven.

‘Scuse me while I feel myself’
Song: Scuse me

Of eigenlijk, don’t apologize for that! Dans, flirt met je spiegelbeeld en maak die mirrorselfie in 1001 verschillende outfits en poses. Die foto’s dienen op off-days als bewijs dat je gewoon hartstikke hot bent.

Meer lezen over CG!’s guide to feeling good? Je checkt het op pagina 18 t/m 21 van het Summer Issue!

Cg0321 Hr 1
SHOP HET ISSUE

Beeld: Instagram @lizzobeeating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen